Ankara Uluslararası Film Festivali 30’uncu yılında

30. Ankara Uluslararası Film Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı.Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfınca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çankaya Belediyesi, Goethe Institut, Büyülü Fener

Kültür Sanat 19.04.2019 10:10:20 0
Ankara Uluslararası Film Festivali 30’uncu yılında
Tarih: 01.01.0001 00:00

30. Ankara Uluslararası Film Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfınca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çankaya Belediyesi, Goethe Institut, Büyülü Fener, Sinema Genel Müdürlüğü, Ankara Sanayi Odası ve TED Ankara Kolejinin destekleriyle gerçekleştirilen festivale sinemaseverlerin katılımı yoğun oldu. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen festivalin açılış töreni tanıtım filmiyle başladı. Sunuculuğunu Ünsal Ünlü ve Şenay Gürler’in yaptığı törende ödüller de sahiplerini buldu. ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ sanatçı Kadir İnanır’a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ yazar Nazlı Eray’a, ‘Kitle İletişim Ödülü’ Gülse Birsel’e verildi. İnanır, ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol’un elinden alırken, Nazlı Eray da Yönetmen Vecdi Sayar’ın elinden aldı.

Törene, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Gazeteci Şükrü Küçükşahin, sinema sanatçısı Jülide Kural ve öğrenciler katıldı. Törenin ardından Moğollar grubu konser verdi. 28 Nisan’a kadar sürecek festival 120 film izleyicisiyle buluşacak, yarışma kısmında ise 11 film yer alacak.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR