Nazan BAYRAMİN


Yakaladığın Koca Bir Hayat!

Yakaladığın Koca Bir Hayat!


           Hayat uzun uzadıya günlerden günleri çaladursun bizlerse öyle ya da böyle gündemdeki olayları içimize işleye işleye yaşamaya devam edelim.
Üzüntüleri teğet geçmek elbette ki mümkün değil. Gözyaşları, hüzünler, isyanlar, el açıp Hakk'a dua etmeler elbette ki hep var. Ancak yazı da rahatlamak için var.
Biraz da olsa uzaklaşmak için var. En önemlisi okunmak için var.
      Yakala işte hayatı... Durup düşünmek her zaman boşa. Hareket etmek ise büyük bir çaba. Yılı adım adım yarıladık. Hüznü, mutluluğu gün ışığına sarmaladık.
Zorda olsa yapabilmenin, toparlanabilmenin küçük ama umarsız mutluluğunu yaşadık. Güç varsa sen varsın. Sen varsan güç var.
 Bazen nasıl düşünürsen öyle olurmuş ya, nasıl hissedersen öyleymişsin hani. Yaptım dersen o iş olmuştur, yapamadım dersen  bir türlü olamamıştır gibi. Bunu kim nerde yazdıysa yıllar önce bana sorulan özgüven sorusunun cevabıdır, her zaman beni motive edecek, beni bir adım daha ileriye taşıyacak şeyleri dinlemeye ve uygulamaya özen gösterdim. O sebeptendir ki yazıyla birşeyleri aktarabilmenin dayanılmaz hafifliği ve huzuru... Biz de bu değil miyiz zaten? Paylaştıkça çoğalan, çoğaldıkça huzuru yakalayan.
Nerede olmak istersen oradasındır veya bir yerden sıkıldıysan hemen başka yerdesindir.Paylaş işte... Yaz, sev, sarıl, dinle, gözle, bak... Yaşadıkça çoğal.
Çoğaldıkça sevilen insan ol. Bu da zor bir zanaat. Herkesin harcı elbet olamaz. Çalmak kolay, etkilenmek daha da kolay...  Hayallerinin ardını arala.
Zor olan durmak, kolay olan koşmamak. Kafiye niyet değil elbet ! Uyum hepsinden ibaret :) ...
       Bilirsiniz ya hayat ne açıklamayı sever, ne yorum yapmayı ne de zorlamayı.. Hele plan yapmayı hiç sevmez.. Sevemedi de zaten.
Uyum sol yanda. Kalpte ! Kalbin rotası yukarıda kuzeyde :) ...Yani beyinde ! Sesinizi duyar gibiyim. Haydi zaman durmayı sevmez. Duran zamanı sevmez.
Paylaşabilmek adına, çoğalabilmek adına en önemlisi huzur adına Sevgiyle kalın :)