Fatoş ŞİMŞEK


Pokemon Evinize Yerleşirse

Pokemon Evinize Yerleşirse


Pokemonun biri gelip eve yerleşirse, ve kurtulmak isterseniz neler yapmalısınız?

İnanamıyorum böyle amaçsız bir konuda yazı yazdığıma! Fakat insanlarının evlerine yerleşen Pokemonlar var. Ve bundan kurtulmak isteyenler var!
Kocaman bir zombi Pokemon ile yaşamak tuhaf birşey olmalı diyorsaniz üzülmeyin! Yardım edeceğim ve size istemediğiniz Pokemondan kurtaracağım.

Elde telefon, bir Pokemonun peşinde, hemen her yerde amaçsız insan grupları görmüşsünüzdür. Hah işte onlar Pokemon avcıları! Pokemonlar artık her yerde karşımıza çıkabilir. Geçen gün bir tanesi benim arka bahçedeydi! Google Map ile haritalanmış her yerde Pokemon bulunabilir günümüzde..  

Halka açık yerlerde Pokemon bulmak gitgide normalleşiyor fakat ya evlerde, otel odalarında ve özel ikamethanelerde.. Bu bir şaka gibi ama değil!

Bazılarının evi Pokemonların çalışma yeri olarak belirlenmiş durumda! Pokemonların çalışma ünitlerine Gym diyorlar.  Daha açık olarak söylemek gerekirse; Pokemon oynayan amaçsız güruhun toplanma noktalarına Gym deniyor. Ve orada diğer grupların Pokemonlarına saldırabiliyorlar. Gymler aynı zamanda minik pokemonlara taktik eğitimi için de kullanılıyor. Şahsi yaşam birimleri, evler ve odalar PokeShop olarak da dizayn edilebilir. Bu demektir ki Pokemon avcıları oraya gelerek oyun için gerekli olan şeyleri ikmal edecekler.

Şimdi düşünelim.. Eviniz Gym veya PokeShop oluyor ve 24/7 gelen giden Pokemon avcılarından gözünüzü açamıyorsunuz.. Belki evinizin bir Pokemon uğrağı olması ilk başta eğlenceli olabilir ama kısa sürede baş edilemez hale gelecektir.

Peki evinizi bir Gym veya bir PokeShop olmaktan nasıl kurtarırsınız?

Bunun için şu siteye gidin: Pokemon GO support page 
‘Report An Issue With A Gym Or PokeStop’ başlıklı yere tıklayın (‘Gym veya PokeShop olmak istemiyorum’)
Bu noktadan sonra email adresi ve kısa bir rapor yazmanız istenecektir.  
Rapora şu başlığı koymayı ihmal etmeyin: ‘Gym removal request.’
Rapor kısmına şunu yazın: ‘I do not want my place to be a Gym or PokeShop anymore! Thank you.’
Gönderin.

Umarız en kısa zamanda eviniz bir Pokemon uğrağı olmaktan kurtulur.  Pardon.. Evinizin Pokemon uğrak yeri olmasından hoşnut musunuz? O zaman unutun tüm yazılanları!