Ferhat ATACAN


Özalp’ın Çivisi Çıkmış Farkında mısınız?

Özalp’ın Çivisi Çıkmış Farkında mısınız?


İlçemizin çivisi çıkmış. 

Ya ilgililer bunun farkında değil, ya da farkındalar işlerine gelmiyor. 
Sağlık konusunda en rezil dönemlerimizden birini yaşıyoruz. Peki hangi anlamda hemen açalım. Doktor var, yer yok. Hasta var ambulans yok. Yeni hastane bir türlü tamamlanmıyor. Kışın çalışmalar devam edecek denmişti ne yazıkki durmuş durumda. 
Hastane personeli zor durumda, hastalar zor durumda. 
Gelen doktor çalışma koşulları iyi olmadığı için kısa sürede bırakıp gidiyor. 
Ameliyat yapılamıyor. 

112 ambulans konusunda Özalp’a cimri davranmış 2 ambulans yetmiyor. Belediye Başkanı makam aracını ve belediye araçlarını acil durumlarda ambulans olarak tahsis ediyor. 
Bu kadar sıkıntıya karşılık peki nasıl manzara var hemen söyleyeyim. 
Vatandaşlar suskun. Muhtarlar suskun. Ciddiye bile alınmayan sivil toplum örgütleri suskun. 
Yani ağlayan yok ki meme veren olsun. 
Bu memleketin çivisi çıkmış herkes bunu böyle bile. 15 bin nüfuslu Bahçesaray’ın iktidarda bir Milletvekili var, ama 80 bin nüfuslu Özalp’ın bir muhalefet vekili bile yok.

Tepkisiz, korkak, ürkek, hakkını arayamayan, haklarını savunamayan, talep edemeyen, uğradığı haksızlık karşısında direnç gösteremeyen bir toplum var karşımızda farkında mısınız? 
Murat Durmaz konusunda sessiz kalan toplum ambulans, hastane veya elektrik konusunda mı ses çıkaracak. 
Belki de hata bende.  Benim beklentim mi yüksek ne?
Yok ambulans hizmeti veren 112, yalan, dolan, sahte ihbarlar ile çok mağdur edildiklerini söylüyor, vatandaş, beyin kanaması geçiren hastanın 4 saat boyunca hastane kapısında ambulans beklediğini, gelen ambulansın donanım eksikliği yüzünden hastasını götüremediğini iddia ediyor.
Allah var hastane Başhekimi Barış Özyaşar şeker gibi biri. Allah var İdari Mali Hizmetler Müdürü Haşim Dalaz şeker gibi biri. Allah var Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rıza Depişgen şeker gibi biri. Belki ‘yav müdürleri övmüşsün’ diyenler çıkabilir! evet ben övüyorum. Çünkü bu ekip gerçekten insanı, ahlaki ve idari anlamda övgüyü hak ediyor. Bu ekibin imkanlarının iyi olması halinde muhteşem bir çalışma sergileyeceklerindende eminim. Biz kişilerle uğraşmayı bırakıp topluma sıkıntı çıkaran sistemleri ve çalışmaya izin vermeyen yapıları konuşalım. 

Gerçekten toplum  olarak sivilleşip, haklarımızı aramayı da unutmasak iyi olur.