Ebru Ruya ÇELEBİ


Kabe'de Uygulanan Büyük Proje

Kabe'de Uygulanan Büyük Proje


Bilindiği gibi yakında Kâbe de 107 kişinin ölümü ile neticelenen vinç kazası! oldu. Bu olaya kaza demek büyük saflık olur. Nedenine gelince olay ABD, İngiltere, İsrail, İran şer dörtlüsünün planladığı Kâbe’yi yıkma projesinin olaydan daha önce yani vakitsiz gerçekleşmesidir.

Bu şer dörtlüsü bu yıl Kâbe’yi yıkma ve Hac zamanı büyük katliam yapma çabasında proje ürettiler.

Kâbe çevresindeki vinçler operasyonun ufak kısmında rol alacaktı. O nedenle gereksiz olduğu halde yerlerinden kaldırılmadı. Zaten Bin Ladin ailesinin şer güçlerinin elinde idi. Suudi hükümeti farklı mı ki!  Kontrol edilebilen aile-devlet birde İŞİD bir araya getirildi. Kâbe’yi yıkma planları yürürlüğe kondu. 

Planlanan büyük olayla Müslümanları itibarsızlaştırmak ve ezmek isteyip halkı Müslümanlar hep barbar cani idi demek zorunda bırakacaklardı.

Aslında onların dediğini yapmaya ihtiyaçları yok ama yine de böyle uygulama yapılmasına karar verenler, projeyi devreye soktular. Neden bu şekilde itibarsızlaştırmaya ihtiyaç yok diyorum. Çünkü Müslüman görünen halk aslında İslam’ın temel kuralı olan iman esaslarından çoktan uzaklaşmışlardı.

Müslümanlar Allah’ın varlığına birliğine inandıklarını söylerken İmanın esası olan Allah için sevmek Allah için buğz (düşmanlık) etmek temelini çoktan unutmuşlardı. Daha doğrusu bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında günü kurtarma gayretine girmişlerdi. Farklı ifade ile yaşadığım dünyada rahat edim de, gelecekte ne olursa olsun önemli olan yaşadığım zaman ve dünyadır fikrinde idiler.

Yapılan proje aslında düşmanlık edilen Allaha yönelikti. Fakat Cenabı Hak uygulamaya koyulması planlanan zamanı şimşek, yıldırım ve fırtına ile vaktinden önceye aldı. Vinç devrildi, altında 107 kişi kaldı, bir o kadar insan yaralandı. Aslında altta kalan o insanlar değildi. İslam’ın doğuşunda sayıları çok az olan Müslümanlar, Kıyamete yakın garip ve azınlıkta kalacakları gerçeği ile yüzleştiler.

İslam’ın söylediği kıyamete yakın Kâbe yıkılacak provası şer güçleri tarafından uygulanmıştır. Olay bundan ibarettir.

Bu olaydan ders alıp İslam’ı savunmaya kalkacak hiç kimsenin olmayacağını biliyoruz. Allah’ın evi denen Kâbe’yi yıkmak için eyleme girenlere bile düşmanlık edememekten yoksun kişilere insan demek içimden hiç gelmiyor.

Ancak bu olay başka acı gerçeği de gözler önüne sermektedir.

Dünyada kalan gerçek Müslüman sayısı görünen Müslümanların milyonda biri bile değildir.

Herkes tarafını ve yönünü ayarlayıp ayarlamamakta serbesttir.

Saygılarımla.