Fatoş ŞİMŞEK


Bahar Yenilenmektir

Bahar Yenilenmektir


Bahar geldiğinde bir kıpırtı oluşur. Öyle ki baharın gelişiyle dünya uyanır ve biz insanlar da bu uyanışın esintisine kapılırız. Bahar bir anlamda geçmişi geride bırakmak ve yeniliklere açılmaktır.

Baharla birlikte günler uzar, güneş ışığının parıltısı bile değişir, etraftaki renkler en canlı formundadır, havalar ısınır ve kış durgunluğunun yerini hareketli bir yaşam teslim alır. Tohumların yeşerdiği, yağmurların bol olduğu bir mevsimdir bahar.

Bahar bir uyanış ve yenilemektir. Herşey yeniden başlar baharla.. Ve bu hal her yıl kendini tekrarlasa da her yıl hayranlıkla baharı karşılamaya devam ederiz.

'Baharda aşk bir başkadır' deriz.. Baharla kıpırdanırız. Baharla biraz daha olumlu ılımlı hissederiz. Vaatkar buluruz baharı. Her yerde canlılık, uyanış, yeşillenme, bolluk, bereket ve güzellik görürüz. Baharla birlikte kendimizi gençleşmiş, hafiflemiş, canlanmış hissederiz. Baharla gelen canlılık bahar temizliği de demektir. Her tarafı köşe bucak temizlemek, evleri ve mekanları yenilik esintisiyle doldurmak hep baharın ilhamıdır. Bahar yenilenmektir.

Bahar yenilenmekse biz insanlar da bu esintiye kapılmakta haklıyız.. Dünyayla birlikte değişmek, dönüşmek, geçmişi bırakmak, yeni gelen zamana sarılmak, yeni başlangıçlara kucak açmak ve yeni bir bakış açısı geliştirmek. Eski listeleri yırtıp atmak, yeni listeler oluşturmak. Yeni olasılıklara kanatlanmak. Baharın biz insanları yeşertmesine izin vermek. Hoşgeldin bahar! Dağıtsana dünyaya bohçandaki tüm tazelikleri, güzellikleri ve iyilikleri!