Zinnet ÖZTÜRK


Amerika'nın İslam ile Dansı

Amerika'nın İslam ile Dansı




AMERİKA’NIN İSLAM İLE DANSI

Amerika; bir dünya imparatoru, stratejik güç, özgürlükler ülkesi ve dünya politikasını belirleyen temel güç…

Barack Obama, Amerika’nın seçilmiş ilk siyahi ve Müslüman lideriydi. Tabi kimilerine göre bu tamamıyla bir varsayım. Amerika’daki seçimlerin öncesinde Müslüman kökenli olduğu iddia edilmiş ve dünya kamuoyunda genişçe yer almıştı. Bu haberin ardından Müslümanlar konuyla ilgilenmeye başlamış hatta bu durum Müslümanların Obama’ya karşı sempati duymasına sebebiyet vermişti. Barack Obama, yüksek bir popülarite ile başkan seçilmişti.

Dünya basınının bu konuya böylesine ağırlık vermesinin sebepleri vardı. Sonuçta Ilımlı İslam, Radikal İslam, Terörist İslam, Laik İslam ve bunun temsilcileri halihazırda bulunuyordu. İslam ülkeleri, hiçbir şekilde İslam kelimesinin yanına getirilecek bir kelimeyi kabul etmez. Ancak Amerika ve Avrupa ülkelerinin aynı dilden terörü, İslam ülkelerine mal etmekle kalmayıp bunun  üzerinden siyaset yaptı ve hala yapıyorlar. Obama, önce Müslümanların sempatisini kazandı sonra Müslüman kılıklı ordu kurdurup Müslümanı vurdu. Bunları tek başına yapmadı. Tabi Amerika’nın hiç konuşulmayan derin devletinin bunda büyük etkisinin olduğu aşikar.

Kaddafi öldürülüş şeklini hatırlayın “ben sizin babanızım bana saygı duyun. Yaptığınız günahtır, haramdır, yanlıştır” demişti. Hakikaten de  öldürülüş biçimi İslam dünyası için bir utançtı. Bunu izin veren  aktörlerin siyasi etkinliği küresel boyutta artarken İslam dünyası buna sessiz kaldı. Ki buna yine Müslümanlar malzeme oldu. Kaddafi’nin ülkesine baharı getirenler İslam’ı kullanarak İslam ülkelerini itibarsızlaştırdı. Dünya siyasetinde bunlar olurken Müslümanlar kendilerine yapılan bu itibarsızlaştırma çabalarına karşı çıkmadı. Bugün geleneğini ve dinini koruyamayan bizler maalesef geleceğin tehlikesinde olacağız. Hayranlık duyduğumuz Amerika bizi İslam’dan ve geleneğimizden koparıyor. İslam ülkeleri çabasız kaldıkça Ortadoğu kan gölünde çırpınacak. Önce İslam’ı çözüp sonra İslamcıları vuruyorlar. Onlar bunu bilinçli yaparken bizler yapılan bu planların sadece birer malzemesi oluyoruz.