Başkan Pekyatırmacı: "Kızılay’a yapılan saldırı cezasız kalmayacaktır"

KONYA'NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI VE İLÇE KAYMAKAMI ÖMER HİLMİ YAMLI, KIZILAY MOBİL KAN MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ.

Konya 15.09.2020 16:51:45 0
Başkan Pekyatırmacı: "Kızılay’a yapılan saldırı cezasız kalmayacaktır"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kızılay Mobil Kan Merkezini ziyaret etti. Başkan Pekyatırmacı, Suriye’de Kızılay’a düzenlenen saldırıyı kınadı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kızılay Selçuklu Şubesinin mobil kan alma aracını ziyaret etti. Başkan Pekyatırmacı ve Kaymakam Yamlı kan veren vatandaşlara teşekkür ederek yetkililerden kan bağışları ile ilgili de bilgi aldı.

“Kızılay’a yapılan alçakça saldırı cezasız kalmayacaktır”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kızılay’ın her zaman nerede ihtiyaç olursa yardıma koşmaya hazır olduğunu ifade ederek, Suriye’de Kızılay’a yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Pekyatırmacı, “Kızılay kurulduğu günden bu yana nerede kendisine ihtiyaç duyulsa anında organize olarak varlığını hissettiren bir kuruluşumuzdur. Özellikle son dönemde pandemi ve sıcakların artması sebebiyle kan ihtiyacı da artmıştır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere burada mobil kan merkezinde kan depolayan Kızılay’ı ziyaret etmekten keyif aldık vatandaşlarımızın ilgisi de bizleri sevindirdi. Suriye’nin kuzeyinde sırf oradaki mazlumların yanında olmak amacıyla orada olan Kızılay’a ateş açan ve bir personelimizi şehit eden alçakları kınıyorum. Saldırı sonrasında şehit olan Kızılay çalışanına Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyor yaralanan personellere de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Güvenlik güçlerimizin saldırganları tez zamanda bulacağından kuşkumuz yok. bu tarz saldırılar ülkemizi ve Kızılay’ı faaliyetlerinden asla caydıramaz” şeklinde konuştu.

Başkan Pekyatırmacı ve Kaymakam Yamlı kan veren vatandaşlarla sohbet ederek bağışları sebebiyle teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR