Yabancı çocuklar, Bilim Merkezi’ni gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için farklı coğrafyalarından Kocaeli’ye gelen çocuklar, Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl ??

Kocaeli 21.04.2019 10:46:04 0
Yabancı çocuklar, Bilim Merkezi’ni gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için farklı coğrafyalarından Kocaeli’ye gelen çocuklar, Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl “Doğal Yaşam ve Çevre” temasıyla gerçekleştiriliyor. 47 ülkeden bin 100 çocuğun misafir edildiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen dünya çocukları, Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi. Bilim Merkezindeki birçok düzeneği merakla kullanan çocuklar, farklı deneylere ortak olarak keyifli vakit geçirdi.

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’nde bulunan misafir ülke çocukları Türk arkadaşlarıyla birlikte, gruplar halinde Bilim Merkezi’nin galerilerini gezdi. Algı ve gerçeklik, dinamik dünya ve bilimin sultanları galerilerini gezen misafir çocukları, ev sahibi olan Türk arkadaşlarıyla birlikte birçok farklı deney düzeneğini deneyimledi.

Bilim Merkezi’nde bulunan galerilerde kendi başlarına eğlenen çocuklar, giriş salonunda Cam İşleme sanatını izledi. Kızgın ateşte camla birçok farklı figürün yapıldığı cam işleme atölyesinde bazı çocuklar personellerin yardımıyla kendileri cama şekil verdi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR