Dünya çocukları birlik mesajı verdi

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için 47 farklı ülkeden Kocaeli’ye gelen dünya çocukları, ülkelerinin bayrakları ile süsledikleri ağaç ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenl

Kocaeli 22.04.2019 10:58:39 0
Dünya çocukları birlik mesajı verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için 47 farklı ülkeden Kocaeli’ye gelen dünya çocukları, ülkelerinin bayrakları ile süsledikleri ağaç ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’ye gelen misafir ülke çocukları, Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da oluşturulan ‘Sevgi Ağacı’na ülke bayraklarının renklerinden oluşan cam yaprakları asarak dünyaya sevgi ve barış mesajları verdi. 47 farklı ülkeden gelen çocuklar geri dönüşüm şişelerinden elde edilmiş ve ülke bayraklarına boyanmış cam yaprakları Ormanya’nın girişinde bulunan ‘Sevgi Ağacı’na astı.

Ülkelerini temsilen ‘Sevgi Ağacı’na cam yaprakları asan dünya çocukları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin dünyaya örnek olduğunu ifade ettiler. Dünya çocukları temsili olarak Ormanya’da gerçekleştirilen ‘Sevgi Ağacı’nın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, dostluk ve kardeşlik tohumlarının atıldığı bu etkinliğin her sene yapılması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR