Türk Kızılay ile “Hilal olsun Türkiye” kampanyası

Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek.

Kırklareli 29.04.2019 16:45:52 0
Türk Kızılay ile “Hilal olsun Türkiye” kampanyası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek.

Kızılay, bu Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerine yardım götürecek. Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, “Üretilen et konserveleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde, Türk Kızılay şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” dedi.

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Modern ve örnek projeler ile Türk Kızılayı, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Kızılay Şube Başkanı Volkan Göç Ramazan ayının yaklaşmasıyla ihtiyaç sahiplerine çeşitli gıda, zekat, fitre ve fidye, aş evleri yardımları hakkında Kızılay şube binasında bilgilendirmelerde bulundu.

Bağışlar takip edilebilecek

Göç konuşmasında, “İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, ‘Hilâl Olsun Türkiye’ sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek” dedi.

Türk Kızılay’ı Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç küçük koli 65 TL ve büyük koli ise 120 TL şeklinde olduğunu dile getirerek, “Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2018 yılında on binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 2019 yılı Ramazan ayında hedef her zamankinden daha fazla. Bu kapsamda zincir marketlerde Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılay resmi İnternet sitesinden gıda kolileri bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Ramazan kolisi fiyatları ise küçük koli 65 TL ve büyük koli ise 120 TL şeklindedir” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay’ı Ramazan ayında destek vermek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunduğunu ifade eden Göç; Yardım etmek isteyen vatandaşların sms atabileceğini ve tüm operatörlerden 2868’e RAMAZAN yazıp SMS atarak 10 TL’lik, 1877’ye FITRE veya FIDYE yazarak 23 TL’Iik bağış yapılabilir" dedi. Ayrıca tüm bankalardaki Türk Kızılay hesabı aracılığıyla, internet üzerinden www.kizilay.org.tr adresinden, telefon ile 168 ücretsiz bağış, iletişim hattı ve PTT üzerinden de 2868 numaralı Türk Kızılay posta çeki ve Tüm Kızılay Şubelerinden bağış yapılabileceğini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR