İstiklal Savaşı gazilerinin mezarları bakım bekliyor

Kilis’te, İstiklal Savaşı İle Kilis’in Düşman İşgaline Katılan Kuva-yi Milliye Ve Mücahitlerin Yattığı Mezarlık Bakımsızlıktan Mezar Taşları Kırılması Nedeniyle Adete Kaderine Terk Edildi.

Kilis 13.12.2019 12:07:46 0
İstiklal Savaşı gazilerinin mezarları bakım bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kilis’te İstiklal Savaşı’na ve Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşuna katılan Kuvayımilliye askerleri ve mücahitlerin defnedildiği mezarlık bakım bekliyor.

1960 yılında açılan Kilis Asri Mezarlığı’nda, dönemin Kilis Belediye Başkanı emekli albay Celal Varış tarafından İstiklal Savaşı’na ve Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşuna katılan Kuvayımilliye askerleri, mücahitler ve Gaziler Derneği üyelerine yer tahsis edildi. Buraya zaman içerisinde çok sayıda gazi defnedildi. Bu süreçte gazilerin bazılarının aileleri mezarları yaptırırken, bazılarının mezarı ise yakınları olmadığı için kaderine terk edildi. Bazı gazi mezarlarının taşları yıkılırken, bazı mezarlar ise kaybolma aşamasına geldi. Vatandaşlar, ülkeyi ve Kilis’i düşmanlara karşı savunan gazilerin mezarlarının bakım ve onarımları ile çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR