7 Aralık Üniversitesi Butik Zeytinyağı üretecek

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ, ERKEN HASAT SOĞUK SIKIM VE YÜKSEK POLİFENOLLÜ YANİ “BUTİK ZEYTİNYAĞI” ÜRETİMİ İÇİN “ORGANİK ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNDE KAPASİTE ARTTIRIM MODELİNİN OLUŞTURULMASI” BAŞLIKLI BİR PROJE PROTOKOLÜ

Kilis 11.08.2020 16:54:58 0
7 Aralık Üniversitesi Butik Zeytinyağı üretecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, “butik zeytinyağı” üretimi için “Organik Zeytinyağı Üretiminde Kapasite Arttırım Modelinin Oluşturulması” başlıklı bir proje protokolü imzaladı.

Kilis Valiliğinin de desteklediği projeyi 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Polat imzaladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek projeye göre 7 Aralık Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üreticilere eğitim verilmesi, organik zeytinciliğin özendirilmesine ve Kilis yağlık zeytinyağında verimin yükseltilmesine yönelik çalışmaların yapılması, Kilis’te oluşturulacak örnek uygulama bahçelerinde üretilecek zeytinlerden yüksek polifenollü zeytinyağı üretmek için üretim yapılması amaçlanıyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR