Kayserililer sanatçılar sokağı ile yeniden buluştu

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜLTÜR SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN TARİHİ KAYSERİ KALESİ’NİN AÇILIŞINDAN SONRA YENİ NORMAL HAYATA UYGUN OLARAK KAYSERİ KALESİ’NDE GEZEN KAYSERİLİLER ŞİMDİ DE KAYSERİ KALESİ İÇ

Kayseri 3.07.2020 16:10:31 0
Kayserililer sanatçılar sokağı ile yeniden buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi’nin açılışından sonra yeni normal hayata uygun olarak Kayseri Kalesi’nde gezen Kayserililer şimdi de Kayseri Kalesi içerisindeki Sanatçılar Sokağı ile buluştu. Pek çok el sanatı ve sanatçısı kaleye renk kattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kayseri Kalesi, içerisinde arkeoloji müzesi, kütüphane, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar bulunuyor. Ancak sanatçılar sokağı ile beraber Kayseri Kalesi, pek çok kültür ve sanat etkinliğinin adeta mekanı haline geldi. Kayseri Kalesi’ne gezmeye gelen ziyaretçiler yeni normal hayata uygun olarak buram buram sanat kokan sokakta dolaştılar.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi’nde yer alan Sanatçılar Sokağı’nda ise farklı dallardaki sanatçılar sanatlarını izleyiciler önünde sergileme imkanı buluyor. Çömlekçiden, deri sanatçısına, ahşap oymacılığından, kabartma sanatına kadar birçok el sanatı ve sanatçısı kaleye adeta sanat ruhu katıyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR