Dezenfekte edilen camiler ibadete hazır

COVİD-19 SALGISI SÜRESİNCE İBADETE KAPALI OLAN CAMİLER 29 MAYIS’TA CUMA NAMAZI İLE YENİDEN AÇILIYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ'IN FUAR ALANINDAKİ AÇIK ALAN ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEMESİYLE BİRLİKTE B?

Kayseri 28.05.2020 16:27:36 0
Dezenfekte edilen camiler ibadete hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Covid-19 salgısı süresince ibadete kapalı olan camiler 29 Mayıs’ta Cuma namazı ile yeniden açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın fuar alanındaki açık alan çalışmalarını yerinde incelemesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin başlattığı dezenfeksiyon işlemlerini tamamlandı.

Uzun bir süredir ibadete kapalı olan camiler yarın Cuma namazı ile yeniden açılıyor. Yeni normalleşme sürecinde camiler belli kurallara uyulması şartıyla sadece öğlen, ikindi ve Cuma namazları kılınmak suretiyle ibadete açılıyor. Cuma namazı öncesinde camilerde gerekli sosyal mesafe kuralları ve hijyen şartlarına uyularak ibadet edilebilecek. Bu manada Kayseri Valiliği, Kayseri İl Müftülüğü gerekli denetimleri gerçekleştiriyor.

Salgın süreci boyunca Kayseri’de etkin bir dezenfeksiyon çalışması gösteren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın talimatı ile camilerin ibadete açılması öncesinde camilerde dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirdi. Cuma namazı ile ibadete açılacak camiler covid-19 salgınına karşı temizlenerek vatandaşları bekliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR