Susuz’da çaldıkları hayvanları Arpaçay’da sattılar

Hayvan hırsızları Susuz’da çaldıkları büyükbaş hayvanları, Arpaçay’da sattılar. Çalınan hayvanlarına yeniden kavuşan köylüsü ise sevincini jandarmaya sarılarak paylaştı.Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Porsuklu Köyü’nde

Kars 13.05.2019 12:15:46 0
Susuz’da çaldıkları hayvanları Arpaçay’da sattılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayvan hırsızları Susuz’da çaldıkları büyükbaş hayvanları, Arpaçay’da sattılar. Çalınan hayvanlarına yeniden kavuşan köylüsü ise sevincini jandarmaya sarılarak paylaştı.

Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Porsuklu Köyü’nde 8 Mayıs 2019 günü saat 14.00 sıralarında Y.Ş. 19 büyükbaş hayvanını köyün merasında otlatmak için bıraktı. Akşam saatlerinde hayvanlardan 5’inin eve gelmemesi üzerine arazide hayvanlarını arayan Y.Ş. hayvanlarını bulamayınca hayvanlarının çalınmış olabileceği endişesi ile durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, hayvanların bulunması için arama ve araştırma çalışmalarını başlattı. Jandarma ekiplerince bölgede yapılan araştırma ve soruşturmada M.İ. ve K.E. isimli şüphelilerin hayvanları meradan alarak, Arpaçay’a bağlı Karakale Köyü’nde ikamet eden M.O.’ya sattıkları tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, hayvanlar M.O.nun ahırında buldu. M.O.’dan alınan hayvanlar sahibi Y.Ş.’ye teslim etti.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyon ile yakalanan M.İ. ve K.K. Jandarma’daki işlemlerinin ardından Kars Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. M.İ. ve K.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalıntı hayvanları satın alan M.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR