Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Temizlik ürünlerinden en güçlüsü olan çamaşır suyu kıyafetlere ya da kumaşlara döküldüğü zaman farklı lekeler oluşturmaktadır. Bu kıyafet bireylerin çok sevdiği kıyafetlerden bir tanesi ise bu durumda bireyler çamaşır suyu lekesi

Kadın Aile 18.08.2021 16:12:21 0
Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Temizlik ürünlerinden en güçlüsü olan çamaşır suyu kıyafetlere ya da kumaşlara döküldüğü zaman farklı lekeler oluşturmaktadır. Bu kıyafet bireylerin çok sevdiği kıyafetlerden bir tanesi ise bu durumda bireyler çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusunu araştırırlar. Çamaşır suyu lekesini çıkarmak zor olarak görünse de aslında kolaydır. Bunu yapmak için metil alkol ihtiyaç vardır. Metil alkol bir kasenin içerisine dökülür. Sonrasında bir pamuk alınarak alkole batırılır. Bu pamuk çamaşır suyu lekesi olan bölgeye bastırılır. Bir süre bekletilir ve bu süre sonunda çamaşır suyu lekesini çıkması beklenir. Gereken süre geçtikten sonra bakıldığında çamaşır suyu lekesinin çıktığı görülür.

Çamaşır Suyu Lekesini Doğal Yollar İle Giderin!

Çamaşır suyu mikropları çok güzel bir şekilde öldürdüğü için en çok kullanılan temizlik malzemelerinden bir tanesidir. Bu sebeple bireyler çamaşır suyunu bir yerlere dökmekten kaçınamazlar. Bu bireylerin kıyafetleri olabilir, halıları olabilir ya da diğer zeminler olabilir. Çamaşır suyu lekesi metil alkol ile giderilebildiği gibi karbonatlı su ile de giderilebilir. Karbonat ve su karışımı yapılarak çamaşır suyu dökülen kıyafetin bu karışıma yatırılması ve bekletilmesi gerekir. Bir süre bekletildikten sonra çıkarılır ve çamaşır suyu lekesi olan bölge fırça yardımı ile fırçalanır. Fırçalanan bölgeden çamaşır suyu lekesi çıkmaz ise bu durumda metil alkol kullanmak en son çare olarak karşımıza çıkacaktır.

Çıkmayan Çamaşır Suyu Lekesi İçin Yapılacaklar

Metil alkol dahi bu lekeyi çıkarmamış ise bireyler çok sevdikleri kıyafetlerini boyayabilirler. Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabı bulunmadığında genelde bu işleme başvurulur. Bu işlem için üretilen, çıkmayan kıyafet boyaları vardır. Bu boyalar kullanılarak bireylerin sevdiği kıyafetler eski hallerine döndürülebilir. Bu yöntemin yanı sıra bir de yama yöntemi vardır ki bu çok az tercih edilen bir yöntemdir. Çamaşır suyu olan bölgeye yama yapılarak kıyafet kullanılmaya devam edilebilir. Bu yöntemi kullanan bireyler olsa da genelde en son olarak boyama yöntemi kullanılır. Elbette ki şayet https://www.bagcigrup.com.tr/camasir-suyu-lekesi-nasil-cikar/ internet sitesini ziyaret edecek olursanız, profesyonel düzeyde leke çıkartmak konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz!


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR