Çiğli Belediyesinden iklim değişikliğine dikkat çekmek için yarışma

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İklim Değişikliğini En Büyük Tehdit Olarak Gördüğünü İfade Ederek, 'iklim Değişikliği En Büyük Çevresel, Sosyal Ve Ekonomik Tehdittir. Bizlere Düşen İklim Değişikliğine Yönelik Strate

İzmir 28.11.2019 10:00:42 0
Çiğli Belediyesinden iklim değişikliğine dikkat çekmek için yarışma
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çiğli Belediyesi, küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla çocuklara yönelik bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu. "İklim Değişikliği" konulu ödüllü yarışma için öğrencilerin, 3 Ocak 2020 tarihine kadar resimlerini teslim etmesi gerektiği kaydedildi.

Çiğli Belediyesi, doğayı ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalarına "İklim Değişikliği" konulu yarışma ile devam ediyor. Çiğli Belediyesi bu kapsamda, çocukları çevre ve doğa konusunda bilinçlendirmek adına ’Çevre ve Atık Yönetimi’ konusundaki eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Çocuklara yönelik yarışmayla, iklim değişikliği konusunda duyarlılığın ve bilincin arttırılmasının planlandığı bildirildi.

Öte yandan, okul idarelerince teslim edilen resimler, Çiğli Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve ödüllendirilecek. Çiğli ilçesi sınırları içerisinde bulunan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında seçici kurulun belirlediği 18 öğrenciye tablet ve zeka oyunları ödül olarak verilecek. Anaokulları öğrencilerinden dereceye giren ilk üç öğrenciye ise akıl ve zeka oyunları setinin hediye edileceği ifade edilirken, diğer kategorideki öğrencilerde ise birinciye tablet, ikinciye akıl ve zeka oyunları seti; üçüncüye 250 TL’lık kırtasiye hediye çeki teslim edilecek. Yarışmaya katılım sağlayan tüm resim sahiplerine de, Çiğli Belediyesi tarafından katılım belgesi verileceği aktarıldı. Seçici kurul tarafından sergilenmeye değer resimlerin ise 14-15 Ocak 2020 tarihlerinde Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonunun önündeki fuaye alanında sergileneceği belirtildi. Ödüllü yarışma için öğrencilerin, 3 Ocak 2020 tarihine kadar resimlerini teslim etmesi gerektiği kaydedildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, iklim değişikliğini en büyük tehdit olarak gördüğünü ifade ederek, "İklim değişikliği en büyük çevresel, sosyal ve ekonomik tehdittir. Bizlere düşen iklim değişikliğine yönelik stratejiler ve eylemler geliştirmektir. Bunun içinde özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin doğal kaynakların sonsuza kadar kullanılamayacağını bilmeleri konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çiğli Belediyesi olarak amacımız; başta ilçemizdeki öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşlarımızda sıfır atık ve yaşanabilir Çiğli bilincinin, farkındalığının oluşumunu sağlamaktır. Ben de yarışma için gönderilecek resimleri heyecanla bekliyorum. Çocuklarımız çizdikleri resimleriyle iklim değişikliğine dikkat çekeceklerdir" dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR