Başkan Yazıcı’dan işaret dili ile engelliler günü mesajı

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ‘İşaret Dili’ eğitimine katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En büyük engelin sevgisizlik olduğunu ifade ederek, “Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımıza y

İstanbul 3.12.2020 10:39:33 0
Başkan Yazıcı’dan işaret dili ile engelliler günü mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ‘İşaret Dili’ eğitimine katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En büyük engelin sevgisizlik olduğunu ifade ederek, “Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik dijital işaret dili eğitimi devam edecek” dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni nesil eğitim portalı e-Hadi online derslerinde ‘İşaret Dili’ eğitimleri de verildi. İşitme engelli vatandaşlar ile daha kolay iletişim kurulmasının amaçlandığı dersler yoğun ilgi gördü. 21 öğrencinin katıldığı ilk grup derslerin son gününde ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir ders gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, online ders başladıktan kısa bir süre sonra sürpriz yaparak derse katıldı. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde gerçekleştirilen derste Başkan Yazıcı, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve Başkan Yazıcı hep birlikte,” En büyük engel, sevgisizliktir” mesajı verdiler.

“Amacımız daha kolay iletişim kurabilmelerine olanak sağlamak”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle ‘İşaret Dili’ ile bir mesaj verdi. Başkan Yazıcı,” Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik dijital İşaret Dili eğitimi başlattık. Buradaki amacımız işitme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde daha kolay iletişim kurabilmelerine olanak sağlamak” dedi.

“işitme engelli komşum ile iletişim kurabilmek benim için çok ayrı bir dünya”

Online derslere katılarak öğrendiği işaret dili ile işitme engelli komşuları ile iletişim kurabildiğini belirten Hilal Ateş, “Benim karşı komşum, karı koca işitme engelliler. Hem duyamıyorlar hem de konuşamıyorlar. Onlarla hiçbir şekilde irtibat kuramıyorduk. Sıkıntıları oluyordu elimizden bir şey gelmiyordu. Şimdi iyi kötü muhabbet etmeye başladık. Bu beni çok mutlu ediyor. Engellilerin yaşadığı sorunlar çok zor. Onları gerçekten anlamamız gerektiğini düşünüyorum. O yüzden çok teşekkür ederim. Özellikle karşı komşum ile iletişim kurabilmeye başladıktan sonra ben çok ayrı bir dünya da yaşıyorum” dedi.

Derslere hiç aksatmadan katılan ev hanımları kısa sürede işaret dilini öğrendiklerini ifade ederek derslerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR