Bazlama yaparak hayata tutundu

KAHRAMANMARAŞ’TA 62 YAŞINDAKİ BİR EV HANIMI YAŞADIĞI SIKINTILAR KARŞISINDA PES ETMEYEREK, AÇTIĞI BAZLAMA VE GÖZLEME DÜKKANINDA ELDE ETTİĞİ GELİRLE EVİNİ GEÇİNDİRİYOR.

Haberde İnsan 29.09.2020 11:07:25 0
Bazlama yaparak hayata tutundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kahramanmaraş’ta 62 yaşındaki Arefe Budak, yaşadığı sıkıntılar karşısında pes etmeyerek, açtığı bazlama ve gözleme dükkanında elde ettiği gelirle evini geçindiriyor.

Kendine ait iş yerinde gözleme, bazlama yaparak hayata tekrardan tutunduğunu söyleyen 6 çocuk annesi Arefe Budak, yaşadıkları zorlu sürecin ardından evine ekmeğini götürmenin sevincini yaşıyor.

İş yerlerinin iflasından sonra çok zor günler yaşadıklarını söyleyen Budak, “İflas ettikten sonra gömlek atölyesine girdim ve aylık 500 TL’ye çalışmaya başladım. Bu şekilde ekmek paramızı kazanıyordum ve evin yükünü hafifletmeye çalıştık. Kazancım yetmiyordu tabi çünkü iflastan sonra her şeyimizi kaybettik. Bunca zorluğa rağmen çocuklarımız için mücadele verdik ve eşimde iş buldu çalışmaya başladı. Birlikte belirli süreden sonra kendi iş yerimizi açmaya karar verdik ve açtık. Şimdi burada bazlama, gözleme yaparak ekmeğimizi kazanıyoruz. Çok şükür buradaki kazançla hem geçimimizi sağlıyoruz hem de bu yaşadığımız kötü olayları unutmaya çalışıyoruz. İnsanın başına ne gelirse gelsin başarmaktan, çabalamaktan asla vazgeçmesin. Yeter ki hayalleri için mücadelesinde kararlı olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR