Zamma rağmen Şehrivan'da yayınlanan ‘Su fiyatlarına yüzde 25 indirim’ haberi kaldırıldı

DEM’li belediye yönetimi ve meclis üyelerinin kararıyla 9 ilçenin suyuna zam gelmesine rağmen Şehrivan Gazetesi “Su fiyatlarına yüzde 25 indirim geldi” şeklinde bir haber yayınlamıştı. Haber daha sonra yayından kaldırıldı.

Van 25.05.2024 16:01:00 0
Zamma rağmen Şehrivan
Tarih: 25.05.2024 16:01 Güncelleme: 27.05.2024 02:09

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

VASKİ Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda DEM’liler AK Parti Grubu’nun suya indirim önergesini reddetmiş ve 9 ilçenin suyuna yüzde 35 zam kararı almıştı.

İNDİRİM HABERİ DEM’LİLERİN ZAM KARARINI PERDELEMEK İÇİN Mİ YAPILDI?

DEM’lilerin suya yaptığı yüzde 35’lik zamma rağmen “Su fiyatlarına yüzde 25 indirim geldi” haberini yayınlayan Şehrivan Gazetesi, kamuoyunun kafasını karıştırmak ve DEM’lilerin yaptığı zammı perdelemek için mi böyle bir haberi yayınladı?

ZAMMA RAĞMEN YAPILAN İNDİRİM HABERİ HALKIN KAFASINI KARIŞTIRDI

DEM'lilerin suya yapdığı yüzde 35'lik zamma rağmen "Su fiyatlarına yüzde 25 indirim geldi” haberi yayınlayan Şehrivan Gazetesi, Vanlıların kafasını karıştırıp, zam kararını perdeledikten sonra haberini yayından kaldırmak zorunda kaldı.

VAN POSTASI GAZETESİNİN ZAM HABERİNDEN SONRA ŞEHRİVAN’IN İNDİRİM HABERİ YAYINDAN KALDIRILDI

Dün akşam saat 23.00 sularında Şehrivan Gazetesi'nde yayınlanan "Su fiyatlarına yüzde 25 indirim geldi”  haberi, Van Postası Gazetesi'nin “AK Parti Grubu'nun İndirim Önergesini Reddeden DEM’lilerden Van'da Suya Yüzde 35 Zam” haberini yayınlamasından sonra saat 24.00 sularında yayından kaldırıldı.

 

 

GAZETECİLİK OYUNCAK MI OLDU!

Dün gece yayından kaldırılan Şehrivan Gazetesi'nin “Su fiyatlarına yüzde 25 indirim geldi” haberi (https://www.sehrivangazetesi.com/vanda-su-fiyatlarina-indirim-geldi) bugün saat 10.00 sularında aynı başlık ile haber detayına ilaveler yapılarak yeniden yayına alındı. Saat 12.30 civarında da söz konusu haber bir kez daha yayından kaldırıldı.

 

SAYIŞTAŞ İLÇELERDEKİ TARİFELERİN EŞİTLENMESİNİ İSTEDİ

VASKİ Genel Müdürlüğü kayyum döneminde gelir düzeyi az olan 9 ilçede su fiyatlarını, gelir düzeyi yüksek olan 4 ilçeden daha düşük uyguluyordu. Sayıştay iki farklı tarifenin uygulanmasının uygun olmadığı ve tarifenin eşitlenmesi gerektiği yönünde talepte bulundu.

AK PARTİ GRUBU DÜŞÜK TARİFELİ İLÇELERE GÖRE EŞİTLENME İSTEDİ

Bunun üzerine 13 ilçenin su fiyatlarının eşitlenmesi gerekiyordu. AK Parti Van Büyükşehir Belediyesİ Meclis Grubu su fiyatlarının düşük tarifeli ilçelerin fiyatlarına göre eşitlenmesi önergesi verdi. DEM’li meclis üyeleri bu önergeyi reddederek eşitlemeyi tarifesi yüksek olan ilçelere göre yapma kararı aldı.

SUDA İNDİRİM YOK, DEM’LİLER YÜZDE 35 ZAM KARARI ALDI

DEM Partili Meclis üyelerinin oyları ile alınan yükseltme kararına göre, gelir durumu düşük olan Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp, Saray ilçelerinde metre küpü 15,84 Lira olan su fiyatı yüzde 35 zam ile 21,36 Liraya yükseldi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR