Yurtdışı Marka Tescili İşlemleri

Patenti alınarak tescil bir ürün sadece kendi ülke sınırları içerisinde koruma altına alınmaktadır. Örnek vermek gerekirse Ülkemizde yaratmış olduğunuz bir markanın patentini aldığınızda sadece ülkemiz sınırları içerisinde...

Yaşam 29.06.2022 11:44:00 0
Yurtdışı Marka Tescili İşlemleri
Tarih: 29.06.2022 11:47

 

Patenti alınarak tescil bir ürün sadece kendi ülke sınırları içerisinde koruma altına alınmaktadır. Örnek vermek gerekirse Ülkemizde yaratmış olduğunuz bir markanın patentini aldığınızda sadece ülkemiz sınırları içerisinde hak iddia edebilirsiniz. Farklı bir ülkede de o markanın sahibi olmak isterseniz yapmanız gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler o ülkenin marka başvuru platformuna başvurarak yeniden patent almanızdır. Bu tür işlemlerde uğraşmak istemeyen kişiler için son derece ideal bir hizmet ile sizlerleyiz. Dönüşüm Patent markasına başvurarak yurtdışı marka tescil işlemlerini kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. 

Yurtdışı marka tescil şartları

Yurtdışı marka tescil şartları için aşağıda bulunan bazı yöntem ve şartlar verilmiştir. 

 

  1. Madrid Protokolü kapsamında uluslararası marka başvurusu yapılabilmektedir. Dünya genelinde 103 ülke Madrid Protokolüne taraftır. Kayıt gerektiren 103 ülke arasından seçim yapılarak başvurular yapılabilir. Uluslararası tescil işlemi için en avantajlı ve tercih edilen sistemdir. Birden fazla ülkede uluslararası kayıt, yalnızca bir başvuru, tek bir dil ve tek bir ücretle mümkündür. Bu sistemi kullanarak (Madrid Protokolü) uluslararası tescil başvurusunda bulunabilmek için öncelikle Türkiye'de tescilli bir markanın veya marka başvurusunun (Menşe Ofisi) olması gerekir.
      
  2. OAPI sistemi kapsamında Fransızca konuşulan Afrika ülkelerinde kayıt başvurusu yapmak mümkündür. Toplu bir dosyalama sistemidir ve başvurular tüm üye ülkelerde yapılmış sayılır. Herhangi bir üye ülkede bir başvurunun reddedilmesi, diğer üye ülkeleri de etkiler. OAPI Sistemi kapsamında kayıt başvuruları Madrid Sistemi aracılığıyla yapılabilir. Sisteme üye ülkelere ulusal başvuru yapılamaz.
  3. İngilizce konuşulan Afrika ülkelerinde ORIPO sistemi kapsamında kayıt başvurusu yapılabilir. Herhangi bir üye ülkede bir başvurunun reddedilmesi, diğer üye ülkeleri de etkiler. Sisteme üye olan ülkelerin çoğu aynı zamanda Madrid Protokolü'ne de taraftır. ORIPO sistemi, çalışmasıyla ilgili sorunlar nedeniyle kayıt için uygun değildir. 
  4. Yukarıda anlatılan yurtdışı marka tescil şartları dışında da tescil almak mümkündür. Tüm bu başvurular için tescil işlemi yapılmak istenen ülkede bulunan marka kuruluşları ile irtibata geçmeniz şartı bulunmaktadır. 

Yurtdışı marka tescil işlemlerini Dönüşüm patent firması aracılığıyla son derece uygun fiyat garantisiyle yapmanız mümkündür. Detaylar ve bilgi edinmek için https://donusumpatent.com.tr/hizmetler/uluslararasi-tescil sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 


Anahtar Kelimeler: Yurtdışı Marka Tescili İşlemleri

YAZARLAR