Nureddin Nebati Kimdir?

Son günlerde siyaset ve kamuoyu tarafından sıkça gündeme gelen Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabinede görev yapmaktadır.

Yaşam 18.03.2022 09:16:00 0
Nureddin Nebati Kimdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bakanlık görevine başlamadan önce yine aynı bakanlıkta bakan yardımcılığı pozisyonunda çalışan Sayın Nebati, vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen bir bürokrattır. Bu açıdan toplumun büyük bir kesimi Nureddin Nebati kimdir sorusunu sıkça sormakta ve Maliye Bakanının geçmişini merak etmektedir. Nebati, aslen Şanlıurfa Viranşehir doğumludur. 1964 doğumlu olan Nureddin Nebati, Siyaset Bilimi uzmanıdır. İstanbul Üniversitesi kamu yönetimi bölümünden mezun olan nebati yüksek lisans eğitimini de uluslararası ilişkiler alanında tamamlamıştır. Bununla beraber Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üzerinde de doktora unvanını Kocaeli Üniversitesi’nden elde etmiştir. Akademisyen olarak çeşitli üniversitelerde Türk siyasi hayatı, siyaset sosyolojisi ve siyaset bilimi gibi uzmanlık dersleri vermiştir.

 

Güncel olarak Nureddin Nebati kimdir sorusu daha çok siyaset ve bürokrasi cephesinde merak edilen bir konudur. Eğitim ve akademik hayatının dışında MÜSİAD ve İTO gibi kuruluşların üyeliğinde rol almakla beraber TÜGVA, UTESAV, ENSAR, İDD gibi vakıf ve dernek üyelikleri de bulunmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) MKYK üyesi seçildikten sonra siyasette yükselen Nebati, 24, 25 ve 26. dönem seçimlerde milletvekili olarak seçilmiş ve parlamentoda yer almıştır. Aralık 2021’de de Hazine ve Maliye Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevine başlayan Nebati, evli ve de 4 çocuk babasıdır.

 


YAZARLAR