Wordpress seo uyumlu mu ?

Wordpress seo uyumlu mu ?

Genel 22.02.2024 23:18:00 0
Wordpress seo uyumlu mu ?
Tarih: 22.02.2024 23:18

 

Wordpress internetin %40’ına altyapı sağlıyor. Dünya’daki en önemli ilk 10.000 sitenin %35’inin altyapı sağlayıcısıdır. Bu sitelerin popüler olmasının, en büyük nedenlerinden biri ise Seo’dur.  Wordpress Seo uyumludur, bu uyumu sağlamak için çeşitli eklentiler kullanmanız gerekebilir. Bu eklentilerin çok büyük çoğunluğu Wordpress ile tamamen uyumludur veya zapier gibi sağlayıcılar kullanmanız gerekebilir. Genel olarak Wordpress ile kullanamayacağınız seo eklentisi bulmanız çok zordur.

Seo Nedir ?

Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu bir arama yaptığınızda karşınıza çıkan içeriklerin, Arama Motoruna Optimize edilmesine ve bir sıralama almanıza yardımcı olur.  Seo’nun önemli olmasının  nedeni ise, organik olarak gelen bir trafik oluşturmaktır. Reklam ise hem maliyetli hem de yapay trafik oluşturarak bunu yerine getirir. Google arama ağı reklamları ise seodan daha hızlı ama yapay olarak aynı işlevi yerine getiren reklam türüdür. Tıklama başına sürekli para ödemeniz gerekmektedir. kısa vadede daha hızlı sonuç alabilirsiniz ama uzun vade de Seo dan daha yüksek maliyetler karşınıza çıkacaktır.

E ticarette seo kullanımı

Eticaret seo ürünlerinize  trafiği doğru yönlendirmenize yardımcı olur. E ticaret Seo tarafında  kırmızı parlak bir mont alma niyeti taşıyan bir müşterinin, karşısına siyah mat bir mont ile çıkmanız dönüşüm oranınızı düşürecektir. E ticaret Seo için doğru bir Seo yapılması büyük bir önem taşır, böylece google ürünlerinizi doğru kategorize eder ve doğru trafiği yönlendirir.  Seo ile üst sıralara çıkmak  çok daha maliyetsiz ve çok büyük kitlelere çok daha ucuz maliyetle ulaşmanızı sağlar böylece daha sürdürülebilir ve karlı bir şekilde işinizi devam ettirebilirsiniz. Bu size diğer rakiplerinizden daha fazla avantaj sağlayacaktır. Aynı reklam bütçesiyle sizinle yarışması çok daha zordur. Seo kaynaklı organik trafik sizin karlılığınızı arttıracağı için yüksek maliyetli reklamlarda rekabet edebilirsiniz. 

Sitenize doğru seo yapıldığını nasıl anlarsınız ?

Semrush gibi eklentileri kullanarak sitenizi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca eklenti kullanmadan çıkarım yapmak için aşağıdaki parametreleri inceleyebilirsiniz.

İlk olarak incelemeniz gereken şey, dönüşüm oranlarıdır. Eğer sektör ve rakip ortalamanızın altındaysanız ve benzer markalarla aranızda majör bir farklılık yooksa benzer dönüşüm oranlarına sahip olmanız gerekir. Ziyaretçiler sitenizde ne kadar kalıyor ? Eğer çok kısa sürelerde çıkan kişi sayısı fazla ise içerikle veya yönlendirmenizle alakalı problem yaşıyorsunuzdur. Gelen trafik sayısı anahtar kelime arama hacimleri ile kıyaslandığında çok düşük seviyeler de ise sıralamasında bir o kadar düşük demektir.

 

Bu gibi değişkenleri incelediğinizde sitenizin nasıl bir durumda olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer bu durumları düzeltecek bilgi veya tecrübeye sahip değilseniz. İmza gibi Seo ajanslarıyla çalışabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: Wordpress uyumlu ?

YAZARLAR