Vanlı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü Futbol Sahalarında Fırtına Gibi Esti

Vanlı Stratejist, Bayburt Özel İdarespor'u ligde penceyle tutunmasını sağladı.

Van 1.05.2024 16:45:19 0
Vanlı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü Futbol Sahalarında Fırtına Gibi Esti
Tarih: 01.05.2024 16:45

VANLI TEKNİK DİREKTÖRÜN MUHTEŞEM ÇIKIŞI

Van'ın yetiştirdiği başarılı teknik direktör Cevdet Uzunköprü, futbol sahalarında adından söz ettirmeyi sürdürüyor. 2022-2023 futbol sezonunda göreve geldiği Mardinspor'u Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e taşıyan Uzunköprü, devre arasında 3 puanla ligin dibinde yer alan Bayburt Özel İdarespor'u çalıştırmaya başladıktan sonra olağanüstü bir geri dönüş yaratarak takımı ligde tutmayı başardı. 

BAYBURT ÖZEL İDARESPOR'U LİGDE TUTMA BAŞARISI

Bölgesel Amatör Lig'de oynadığı maçlarda sadece 3 beraberlik elde eden ve konumu itibariyle zor bir durumda olan Bayburt Özel İdarespor'un başına geçtikten sonra deneyimli teknik adam Cevdet Uzunköprü'nün takıma yeni bir soluk getirdiği ve önemli transferler gerçekleştirdiği görüldü. Bayburt Özel İdarespor, 10 maçlık namağlup seride zorlu rakiplere karşı üstün performans göstererek, ligde kalmayı garantileyen son maçta Fatsa Belediyespor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. 

CEVDET UZUNKÖPRÜ'NÜN İLHAM VEREN KARİYERİ

23 yıl boyunca profesyonel futbol kariyerinde pek çok başarıya imza atan Uzunköprü, Mardinspor'u ilk çalıştırdığı sezon 3. Lig'e yükseltme başarısını göstermişti. TFF 2. Lig'de 5 takımı Play-Off'a taşıyan ve 3'ünü finale çıkaran teknik direktör, TFF 3. Lig'de ise 4 takımı şampiyon yaparak 2. Lig'e yükseltme başarısı gösterdi. Profesyonel liglerde teknik direktör olarak 550'ye yakın maçta görev alan Uzunköprü, son olarak Bayburt Özel İdarespor'da gösterdiği performansla da dikkat çekti. 

UZUN KÖPRÜNÜN ŞAMPİYONLUK SERÜVENİ

Vanlı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü'nün futbolculuk ve antrenörlük kariyerine Van ve Hakkari'nin yerel takımlarında başladıktan sonra, birçok anıtlık şampiyonluk yaşamasının yanı sıra, Süper Lig'de Vanspor ve Samet Akbaba'nın yardımcısı olarak da görev yaptı. Mardinspor, Kırşehirspor ve Ünyespor gibi ekipleri üst seviyelere taşıyan Uzunköprü, Çorumspor ve İnegolspor ile de Play-Off heyecanı yaşadı. Yine Tokatspor'u zor günlerinden çıkaran ve Batman Petrolspor ile neredeyse Play-Off'a kalan Uzunköprü, Orhangazispor ve Kütahyaspor'da da önemli izler bıraktı. 2022-2023 sezonunda Mardinspor'a şampiyonluk yaşatarak 3. Lig'e yükselten Uzunköprü, Bayburt Özel İdarespor'la da ligde kalma başarısını gösterdi.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi


YAZARLAR