Vanlı İş Adamı VOSİAD Başkanı Bozkurt'tan Dem Parti'ye Gebze Tepkisi: 'Kürtlerin Aklı ile Dalga Geçiyorlar!'

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt'tan Sert Eleştiri: "DEM Parti'in Gebze ilçesinde Ulusalcı TİP'i desteklemesi akıl karı değildir"

Ekonomi 22.02.2024 14:08:00 0
Vanlı İş Adamı VOSİAD Başkanı Bozkurt
Tarih: 22.02.2024 14:08 Güncelleme: 23.02.2024 23:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Vanlı iş insanı ve DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı, aynı zamanda VOSİAD Başkanı olan Şemsettin Bozkurt, DEM Parti'yi Gebze'de TİP'e destek vermesi sebebiyle sert bir dille eleştirdi. Bozkurt, "DEM Parti'nin Gebze'den aday çıkarmayarak TİP'e destek vermesi kabul edilebilir bir durum değil. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde bir mantığı halk kabul etmez," dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Kürt nüfusunün yoğun olduğunu belirten Bozkurt, DEM Parti'nin ulusalcı bir parti olarak görülen TİP'i desteklemesini akılcı bulmadığını ifade etti. İş insanı, "Kürt nüfusunun yoğunlukta yaşadığı Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ulusalcı TİP'i desteklemek akıl karı değil," şeklinde konuştu.

Şemsettin Bozkurt, TİP'in de, karşılık olarak Diyarbakır'da aday çıkarmama kararı almasını ağır bir dille kınadı. "TİP'in de buna karşılık 'Biz de Diyarbakır'da aday çıkarmıyoruz.' demesi, Kürtlere yapılabilecek en büyük hakarettir," diyerek bu tür karşılıklı hamlelerin Kürt seçmeninin zekâsıyla alay etmek olarak görülebileceğini vurguladı. Bozkurt, bu tavrın kabul edilemez olduğunu ve Kürtlerin aklı ile dalga geçildiğini dile getirdi.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR