Van'ın Girişimcilerine Yeni Yuva: İnnovan Açılıyor!

Van'da girişimcilik ekosistemine büyük destek.

Van 30.03.2024 01:12:07 0
Van
Tarih: 30.03.2024 01:12

Van'daki girişimciler için yeni imkanlar.

Van'da yer alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortak girişimi ile İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin kapılarını girişimci adaylarına açmaya başladı. Çeşitli desteklerle donatılan merkez, yeni fikirleri olan girişimciler için önemli imkanlar sunduğunu duyurdu.

ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLIYOR

İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde yeni bir dönemi başlatan Ön Kuluçka Programı, girişimcilik dünyasına adım atmaya hazırlanan kişilere yol gösteriyor. 10 seçkin girişimci fikir sahibi, bu programla temel eğitimler alacak ve proje fikirlerini gerçekçi iş modellerine dönüştürmek için profesyonel mentorluk desteğinden yararlanacak. Üç aylık eğitim ve hazırlık süreci sonunda, girişimcilerin iş fikirleri gerçekleştirilebilir şirketlere dönüşmüş olacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNCELİKLİ HEDEF

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından yapılan açıklamada, İnnovan Girişimcilik Merkezi için sürdürülebilir bir yapı oluşturmanın temel amaç olduğu vurgulandı. Şevli, üniversitenin son dört yılda gerçekleştirdiği büyük atılımları ön plana çıkartarak, öğrencilere ve girişimcilere sunulan imkanların şirketleşme sürece kadar destek olacağını belirtti. Rektör ayrıca, program sonunda başarılı olan girişimci ekipleri tebrik etti ve katılımcılara başarılar diledi.

DAKA'DAN TAM DESTEK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, merkezdeki girişimcilik ruhunu desteklemenin ve yenilikçi projelerin desteklenmesinin öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. Güray, İnnovan Girişimcilik Merkezi projesinin bölgedeki girişimciliği canlandıracağına inandığını dile getirdi.

İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Van YYÜ ve DAKA arasındaki İş Birliği Protokolü'nün imzalanmasıyla birlikte, İnnovan Girişimcilik Merkezi'ndeki etkinliklerin daha güçlü bir destek alacağı kesinleşti. İmzalanan protokolle, girişimcilik ekosisteminin sağlam temeller üzerinde yükseltilmesi hedefleniyor.

KAPSAMLI ETKİNLİK VE KATILIM

İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin tanıtım etkinliğine; çeşitli akademik ve idari kadro, girişimcilik ekosisteminde yer alan profesyoneller ve girişimci adayları dahil olmak üzere geniş bir katılımcı grubu iştirak etti. Bu katılım, merkezin sağladığı fırsatların bölgedeki girişimcilik faaliyetlerine olumlu yansıyacağının bir göstergesi oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR