Van'daki Geçici Hayvan Bakımevi Sıkı Denetime Tabi Tutuldu

Van'da yer alan Geçici Hayvan Bakımevi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller ile denetlendi

Van 13.04.2024 00:37:30 0
Van
Tarih: 13.04.2024 00:37

Van'da yer alan Geçici Hayvan Bakımevi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller ile denetlendi. Kurumlar, hayvanların sağlığını ve refahını korumaya yönelik çalışmalarını bayram tatili süresince de kesintisiz sürdürüyor.

BAKIMEVİNDE DETAYLI İNCELEME

Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin kontrolünde olan Geçici Hayvan Bakımevi'nde gerçekleşen denetimlerde; hayvanların sağlık durumları, barınma koşulları, beslenme düzenleri ve genel bakımları dahil olmak üzere birçok konuda detaylı değerlendirmeler yapıldı.

ÇEVRE SAĞLIĞI VE HİJYEN KONTROLÜ

Denetlemeler sırasında bakımevinin çevre sağlığına ve hijyen standartlarına uygunluğu da titizlikle incelendi. Amacın, hem hayvanların sağlıklı ve uygun koşullarda barındırılmasını hem de çevresel düzenin sağlanmasını teminat altına almak olduğu ifade edildi.

SÜREKLİ DENETİM VURGUSU

Denetimlerin periyodik olarak devam edeceğine ve özellikle bayram tatilleri gibi özel zaman dilimlerinde dahi denetlenme sürecinin aralıksız devam ettirileceğine vurgu yapılarak, hayvan hakları ve çevre sağlığına olan hassasiyetin altı çizildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR