Van'da Turizm Şöleni: Akdamar'ın Badem Çiçekleri Arasında Ücretsiz Keşif Zamanı!

Çiçeklerin Dansı: Van Akdamar Badem Çiçeği Festivali coşkusu Pazar günü yaşanacak.

Van 19.04.2024 01:12:31 0
Van
Tarih: 19.04.2024 01:12

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve çeşitli etkinliklerin de yer alacağı Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali renkli görüntülere sahne olacak.

VAN'DA BAHAR ŞENLİĞİ: ÜCRETSİZ AKDAMAR ADASI ZİYARETİ

Van'da Bahar Şenliği: Ücretsiz Akdamar Adası Ziyareti
Baharın canlı renklerini Akdamar Adası'nın güzelliği ile buluşturan Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretçilere büyük bir fırsat sundu. Akdamar Adası, özellikle bahar döneminde açan badem çiçekleriyle ünlü ve bu renkli döneme özel olarak Akdamar Badem Çiçeği Festivali düzenleniyor. Müjdeli haber, adanın herkes tarafından ücretsiz olarak gezilebileceği yönünde.

ADANIN ÇİÇEK AÇAN GÜZELLİĞİNE TANIK OLUN

Doğanın uyanışına eşsiz bir ortam sunan Akdamar Adası, badem çiçeklerinin açmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, 21 Nisan Pazar günü adanın ücretsiz ziyaret edileceğini duyurdu. Turizm Haftası'nın coşkusunu artıran bu etkinlikle Vanlılar ve Van'a gelen turistler, Akdamar Badem Çiçeği Festivali'nin tadını çıkaracak.

FESTİVAL PROGRAMI VE ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER

"Akdamar'da Bahar Esintisi" sloganıyla duyurulan festivalde, özellikle 21 Nisan'da saat 09:00 ile 15:00 arasında adaya gelen misafirlerden hiçbir ayakbastı ücreti alınmayacak. Yayımlanan açıklamada, "Turizm Haftamız devam eden etkinliklerle dolu dolu geçecek. 21 Nisan Pazar günü düzenleyeceğimiz Akdamar Badem Çiçeği Festivali'ne tüm halkımız davetlidir. Adaya giriş ücretsiz olacaktır!" ifadelerine yer verildi.

BİR FESTİVALİN ÇOK DAHA FAZLASI

21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek festival, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festivalde yüzme etkinliği, bisiklet turu, foto safari gibi doğa ve sporla iç içe aktiviteler yer alırken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi müzik resitali ve şiir dinletisi gibi kültürel etkinlikler de ziyaretçilerle buluşuyor. Ancak festivalin sadece bu etkinliklerle sınırlı kalmayıp, ziyaretçilere yöresel tatlar da sunacağı belirtiliyor. Ayran aşı, keledoş gibi Van'a özgü lezzetlerle ve yöresel tatlıların ikramlarıyla festivale renk katılacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR