Van'da Soğuk Hava Alarmı: Buzlanma ve Don Tehlikesine Karşı Uyarılar Yapıldı

Van Valiliği ve AFAD kar yağışı sonrası havanın açılması sonucu oluşabilcek buzlanma ve don olaylarına karşı bir uyarı yayımladı.

Van 24.03.2024 22:18:06 0
Van
Tarih: 24.03.2024 22:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliği ve AFAD'dan vatandaşlara uyarı.

Van Valiliği ve Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sona eren kar yağışlarının akabinde beklenen buzlanma ve don olayları konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgedeki hava koşullarının ciddi olumsuzluklar yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirten yetkililer, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden vatandaşları bilgilendiriyor.

BUZLANMA VE DON TEHLİKESİ

Vatandaşlara önemle duyuran yetkililer, hava durumunun açılmasıyla beraber gece ve sabah saatlerinde artacak soğuklara dikkat çekti. Açıklamada, "Kar yağışının sona ermesi ve havanın açılması sonucu ortaya çıkan radyasyon kaybından dolayı buzlanma ve don olayı beklenmektedir. Mümkün olan olumsuzlukları önlemek için yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması büyük önem taşımaktadır" ifadeleri kullanıldı.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE BEKLENEN HAVA DURUMU

Van Valiliği ve Van AFAD tarafından yapılan bilgilendirmede, beklenen minimum sıcaklık da -2 °C olarak duyuruldu. Soğuk hava ve buzlanmanın yaratabileceği risklere karşın vatandaşların önceden tedbir alması tavsiye edilirken, yetkililer olası acil durumlar için gerekli hazırlıkları da sürdürüyor. Vatandaşların kazalara ve sağlık sorunlarına karşı uyanık olmaları ve mümkünse sokağa çıkmamaları öneriliyor.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR