Van'da öğrenci ve öğretmenlerle deprem tatbikatı yapıldı

Van'ın Erciş ilçesinde okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapılarak olacak herhangi bir afete karşı bilinçlendirme oluşturuldu.

Eğitim 15.02.2024 14:23:00 0
 Van
Tarih: 15.02.2024 14:23 Güncelleme: 15.02.2024 14:38

Van’ın Erciş ilçesinde Erciş Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü koordinesinde, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle okullarda öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. 

Deprem anında alınması gereken önlemler ve afet bilincinin geliştirilmesi kapsamında Erciş Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından Evliya Çelebi İlk ve Ortaokulu ve Kocapınar 50. Yıl İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere ve öğretmenlere deprem anında ne yapacakları ve sarsıntı sonrası tahliye bilgileri verilerek, eğitici deprem bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Öğrenciler ve öğretmenler önce sınıflarda deprem anında hayat kurtaran “Çök, Kapan, Tutun” yöntemini uygularken sonrasında okul dışında bulunan deprem toplanma alanında düzenli olarak toplanma çalışmasını gerçekleştirdi. Teoriden pratiğe dönüştürülen deprem tatbikatı eğitimine 112 Sağlık ekipleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri destek verdi. 


YAZARLAR