Van'da Nevruz Coşkusu: DEM Partililer Akın Etti

Van Kalesi Miting Meydanında DEM Parti üyeleri nevruz kutlamalarında baharı halaylarla karşıladı.

Van 18.03.2024 00:04:01 0
Van
Tarih: 18.03.2024 00:04

İlkbaharın müjdecisi nevruz, Van'dakutlandı.

Van'daki tarihi Van Kalesi'nin eteklerinde yer alan miting alanında, DEM Parti öncülüğünde düzenlenen 2024 Newroz kutlamaları, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE DOLU NEVRUZ KUTLAMASI

Kültürel zenginliğin sergilendiği etkinlikte, yöresel kıyafetler giyen katılımcılar, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. Kutlama, geleneksel müzik ve dansların yanı sıra renkli kıyafetler ile görsel bir şölene dönüştü.

SANATÇILAR SAHNE ALDI

Müzik ve sanatın da bir arada olduğu kutlamada, Faraz Sine, Suavi, Koma Aryen ve Helîmê Omerî gibi sanatçılar performanslarıyla Newroz atmosferine katkıda bulundular.

SİYASİ İSİMLERDEN MESAJLAR

Nevruz kutlamalarında, Ebru Demirtepe, BDP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Adalet Nöbeti'nde yer alan annelerden Aslıhan Timur, TJA'dan Berivan Bahçeci, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da aralarında bulunduğu birçok isim kutlamada birer konuşma gerçekleştirdi. 

Her bir konuşmacı, nevruzun barış ve kardeşlik mesajını vurgulayarak toplumsal birlik ve beraberlik çağrılarında bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR