Van'da Genç Yazılımcı Adaylarına Özel Eğitim Projesi

'Yazılım Van Projesi' kapsamında Mobil Yazılım, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Ağ ve Sistem Yönetimi gibi alanlarda eğitimler sunulmaktadır.

Van 21.03.2024 13:11:07 0
Van
Tarih: 21.03.2024 13:11

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da, genç yazılımcı adayları için önemli bir eğitim projesi hayata geçirildi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yazılım Van Projesi' kapsamında, gençlerin yazılım sektöründe yetişmelerini sağlamak amacıyla Innovan Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti.

Proje kapsamında Mobil Yazılım, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Ağ ve Sistem Yönetimi gibi alanlarda eğitimler sunulmaktadır. Geçtiğimiz yıl yirmi yazılımcı bu programdan mezun olurken, bu yıl kırk genç yazılımcı adayına sekiz ay boyunca ileri düzey eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitim programının yanı sıra, girişimcilik eğitimleri ve sektör profesyonelleri tarafından konferanslar da düzenlenecektir. Projede ayrıca uluslararası bir yazılım ve inovasyon kongresinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Vali Ozan Balcı'nın  ziyaretinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve akademisyenleri de hazır bulundu. Proje hakkında görüşlerini belirten Vali Balcı, bilişim alanının büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve Yazılım Van Projesi'nin gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR