Van'da Dev Sulama Projesi: 2.5 Milyon Dönüm Arazi Yeşerecek

Van'ı Bereket Deryasına Dönüştürecek Proje: 2.5 Milyon Dönüm Arazi Suya Kavuşuyor!

Van 22.05.2024 12:18:00 0
Van
Tarih: 22.05.2024 12:18

VAN VALİSİ SULAMA PROJELERİNİ İNCELEDİ

Van Valisi Ozan Balcı, kentte devam eden tarımsal sulama göletlerinin inşaatları hakkında incelemelerde bulundu. Balcı, göletlerin tamamlanmasının ardından tarımsal alanda büyük bir verim artışı yaşanacağını ifade etti.

GÖLET İNŞAATLARI TARIMI CANLANDIRAC AK

Vali Balcı, DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna ve AK Parti İl Başkanı Emre Güray ile birlikte İpekyolu ilçesine bağlı Karagündüz Mahallesi'ndeki Kargündüz Göleti'ni ziyaret ederek, yapım aşamasındaki çalışmaları değerlendirdi. Tarım ve hayvancılığın gelişimi için yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Balcı, göletlerin tamamlanmasıyla sulanabilir arazilerin ciddi oranda artacağını sözlerine ekledi.

SULU TARIM ÜRÜN VERİMİNİ ÜÇ KATINA ÇIKARACAK

Van'da yapılan ve devam etmekte olan sulama göletleri ile ilgili konuşan Vali Balcı, tamamlanacak göletler sayesinde şu anda sulanan 500 bin dönüm arazinin, 2 milyon 500 bin dönüme çıkacağını belirtti. Böyle bir durumda çiftçilerin üç kat fazla ürün verimi sağlayacaklarına dikkat çeken Balcı, devletin bu konudaki desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

VALİ BALCI GÖLET İNŞAATLARINDA İNECELEMELERDE BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ'nin katkılarıyla gerçekleştirilen baraj yapım çalışmalarında incelemelerde bulunan Balcı, Van'ın sulama konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesiyle bölgenin refah seviyesinin yükseleceğini sözlerine ekledi. Ayrıca Elaçmaz Mahallesi'nde inşa edilen göletin tarımsal üretimde ürün çeşitliliğini ve verimliliği artıracağını belirten Vali Balcı, bu tür projelerin tarıma olan tutkusu ve çalışma azmiyle uyumlu olduğunu vurguladı. Projeyle ilgili tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR