Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Turizm Coşkusu

Van'da Üniversiteli Gençlerin Enerjisi Turizme Can Katıyor: YYÜ'den Tarihe Işık Tutan Şenlik Başladı!

Van 18.04.2024 15:43:08 0
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Tarih: 18.04.2024 15:43

Van YYÜ'de Turizm Haftası etkinlikleri başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Turizm Fakültesi, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen Turizm Şenliği'nin startını verdi. Yıllık bir gelenek haline getirilmesi amaçlanan şenlik, Van yöresinde turizmi canlandırmak ve tanıtmak için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 

ARKEOLOJİK KAZILARIN TURİZME KATKISI PANELİ

Şenliğin ilk gününde, Van Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü desteğiyle, Van YYÜ akademisyenlerinin katkılarıyla "Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları" konulu bir panel düzenlendi. Van Müzesi'nde yer alan panelde, çok sayıda bilim insanı arkeolojik çalışmaların Van turizmine etkilerini ele aldı. Doç. Dr. Emine Cihangir'in moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, Prof. Dr. Gülsen Baş Terzioğlu, Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu ve Doç. Dr. Ercan Çalış, Van ve çevresindeki önemli arkeolojik sit alanları ve bu alanların turizm potansiyeline katkıları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. 

VAN'IN TURİZM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Şenlik kapsamında kısa bir konuşma yapan İl Kültür Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, Turizm Haftası'nı kutladı ve turizmin ulusal ekonomiye sağladığı katkıları vurguladı. Şahin, turizmin ülke için önemli bir döviz kaynağı olduğunu belirtirken, bu yılki Turizm Haftası etkinliklerini paneller, geziler, buluşmalar ve fotoğraf sergileriyle en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını açıkladı. 

ETKİNLİKLERİN İLK GÜNÜ GEZİYLE TAÇLANDI

Van YYÜ tarafından organize edilen Turizm Şenliği'nin açılış günündeki panelin hemen ardından, katılımcılar Van Müzesi, Eski Van Şehri ve Van Kalesi'ne düzenlenen rehberli gezilere katıldılar. Bu gezilerle katılımcılar, tarih ve kültüre dair yeni bilgiler edinirken, Van'ın turizm açısından zengin mirasını da yerinde keşfetme şansı buldular.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR