Van Valisi Balcı'dan Yeni Kültür Merkezi Şantiyesine Ziyaret

Van'ınkültür hayatı yeni yapılan kültür merkez iile şenlenecek.

Van 28.04.2024 15:00:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 28.04.2024 15:00 Güncelleme: 29.04.2024 00:20

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Yeni Kültür Merkezi inşaatında son durum.

Van'da, kentin kültür ve sanat hayatına ivme kazandırması beklenen yeni kültür merkezinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Van Valisi Dr. Ozan Balcı, süren inşaat çalışmalarını yerinde inceledi ve proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNDE ÖNEMLİ AŞAMA

Van'da yapımı süren yeni kültür merkezi, tiyatro, sergi, konferans gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Modern teknik donanımlarla zenginleştirilecek olan çok amaçlı salonlar ve atölyeler, sanatçılar ve sanatseverler için buluşma noktası oluşturmayı hedefliyor. İnşaatın hızlı bir şekilde ilerlemesiyle, projenin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

VAN'A KÜTÜREL CANLILIK KATACAK PROJE

Bölge halkının kültür ve sanat etkinliklerine erişimini kolaylaştıracak olan merkez, aynı zamanda bu tür etkinliklerin teşvik edilmesinde de rol oynayacak. Proje tamamlandığında, Van'ın kültürel yaşamına önemli katkılar sağlaması ve şehrin sosyal hayatına renk katması bekleniyor.

İNŞAAT SÜRECİ PLANLANAN TAKVİMDE İLERLİYOR

Kültür merkezinin inşaatı hakkında bilgi veren yetkililer, projenin öngörülen program doğrultusunda ilerlediğini ve planlandığı sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirttiler. Yeni kültür merkezinin Van'da kültür ve sanatın gelişimine önemli katkılar sunması ve kentin sosyal yaşamının zenginleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR