Van Gölü Farkındalığı İçin 50 Kadın Gürcistan'a Gitti

Kadınlardan Van Gölü'nün korunmasına dikkat çekmek için Gürcistan'a gitti.

Van 14.04.2024 12:34:03 0
Van Gölü Farkındalığı İçin 50 Kadın Gürcistan
Tarih: 14.04.2024 12:34

Van Gölü ve kadın hakları için farkındalık turu yapıldı.

Van'dan bir grup kadın, çevre ve kadın hakları konusunda uluslararası farkındalık oluşturmak amacıyla Gürcistan'a özel bir gezi düzenledi. Van Doruk Doğa Spor Gezi Topluluğu Derneği ve Doğubayazıt Nuh'un Gemisi Arama Kurtarma Derneği tarafından organize edilen turda katılımcılar, kadına şiddete karşı çıkmak ve Van Gölü'nün korunmasına dikkat çekmek için yola koyuldular.

GÜRCİSTAN'DA SLOGANLARLA FARKINDALIK

50 kişilik kadın grubu, Gürcistan'ın tarihi mekanlarını ziyaret etti ve kadına yönelik şiddeti kınamak ile Van Gölü'nün kirlilikten korunmasına vurgu yapmak için sloganlar attılar. "Kadına şiddete hayır" ve "Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın" mesajlarıyla yurtdışında seslerini duyurdular.

ORGANİZASYON LİDERLERİNDEN AÇIKLAMALAR

Van Doruk Doğa Spor Gezi Topluluğu Başkanı Yusuf İpin, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen kadınlarla, kadına yönelik şiddete ve Van Gölü konularında farkındalık yaratmak üzere Gürcistan'a düzenledikleri gezi hakkında bilgi verdi. Doğubayazıt Nuh'un Gemisi Arama Kurtarma Derneği temsilcisi Mehmet Çeven ise iki önemli sosyal sorun karşısında duruşlarını net bir şekilde ortaya koymak için bu geziyi tertip ettiklerini belirtti.

KATILIMCI GÖRÜŞLERİ

Tur katılımcılarından Gülben Hallaç, artan kadına şiddet olaylarına farkındalık yaratmak için bu etkinlikte yer aldıklarını ve kadına şiddete karşı olduklarını ifade etti. Grup, yolculukları ile hem kadına şiddete karşı uluslararası bir mesaj vermiş hem de doğanın korunması gerektiğine dikkat çekmiş oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR