Van Ferit Melen Havalimanı Şubat Verileri Açıklandı

Van'da yolcu uçuş yoğunluğu. Ferit Melen Havalimanı 135 bin yolcuyu ağırladı!

Van 19.03.2024 13:05:12 0
Van Ferit Melen Havalimanı Şubat Verileri Açıklandı
Tarih: 19.03.2024 13:05

DHMİ'nin verileri ışığında Van Ferit Melen Havalimanı kullanım istatistikleri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Van Ferit Melen Havalimanı'nı Şubat ayında kullanan yolcu sayısını ve gerçekleşen uçuş miktarını kamuoyuyla paylaştı. Uçak sayısı ve yolcu trafiği istatistikleri açıklanırken, havalimanının iki aylık performansına dair bilgiler de verildi.

ŞUBAT AYINDA 135 BİN YOLCU TAŞINDI

DHMİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Van Ferit Melen Havalimanı'nda gerçekleşen uçuş sayısı Şubat ayında bin 358 oldu ve bu uçuşlarda yaklaşık 135 bin 781 yolcu taşındı. İç hatlarda 135 bin 8, dış hatlarda ise 773 yolcu havalimanını kullandı. Böylelikle havalimanı, yolculara hizmet vermeye devam ettiği görüldü. İç ve dış hatlarda iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin toplamda bin 358'e ulaştığı belirtildi.

YOLCU VE YÜK TRAFİĞİ İSTATİSTİKLERİ

İstatistiklere göre, Şubat ayındaki yük (kargo+posta+bagaj) trafiği de bin 340 ton olarak kaydedildi. Ayrıca iki aylık (Ocak-Şubat) dönemdeki toplam yolcu sayısı 275 bin 51'e, uçak trafiği 2 bin 584'e ve yük trafiği ise 2 bin 646 ton olarak gerçekleşti. Bu veriler, Van Ferit Melen Havalimanı'nın iki aylık yoğunluğunu ve trafiğini gözler önüne sermektedir.

SEFER SAYILARI TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Van Ferit Melen Havalimanı, sefer sayılarının yetersizliği sebebiyle sıkça tartışmaların odağında yer almakta. Yakın zamanda yaşanan ve havalimanını kullanan kişi sayısına etki eden durumlar göz önünde bulundurulduğunda, DHMİ tarafından paylaşılan istatistikler, havalimanının mevcut kullanım durumuna ışık tutuyor. İstatistiklerin detaylandırılması ve konuya dair çözüm önerileri, yolcu ve sektör temsilcileri tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR