Van Eğitimine Spor Dokunuşu: 75 Okula Halı Saha Müjdesi!

Van'da 75 okula yeni halı sahaların inşası başladı.

Van 7.05.2024 23:54:13 0
Van Eğitimine Spor Dokunuşu: 75 Okula Halı Saha Müjdesi!
Tarih: 07.05.2024 23:54

VAN'DA ÖĞRENCİLERE SPOR TESİSLERİ MÜJDESİ

Van Valiliği, kentte eğitim görmekte olan öğrencilerin fiziksel aktivitelerini ve spor yapma olanaklarını genişletmek amacıyla büyük bir projeye imza atıyor. İl genelinde 75 okul için halı saha yapım çalışmaları başlatıldı. Bu girişimle öğrencilerin spor yapma kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

VALİ BALCI ŞANTİYEYİ ZİYARET ETTİ

Van Valisinin bizzat ilgilendiği bu proje kapsamında Vali Ozan Balcı, Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi'nde devam eden inşaatı yerinde inceledi. Vali Balcı'nın inşaat alanını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Van'da eğitim alanında ciddi çalışmalar yürütülüyor. Eğitim bizim en öncelikli konumuz ve devlet kaynaklarını eğitim için seferber etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu doğrultuda 75 adet halı sahayı ilimizdeki okullara kazandırmakla kalmadık, 300 voleybol ve basketbol sahası ile 23 spor salonunu tamamladık. Ayrıca 13 yüzme havuzunu hizmete açtık ve 50 milyon TL değerinde spor malzemesini öğrencilerimize sunduk. Sporun her katmanda yaygınlaşmasını sağlayacak bu tesisler, çocuklarımızın aktif yaşam biçimlerini benimsemelerine katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

SPOR VE EĞİTİM ALTYAPISINA BÜYÜK YATIRIM

Eğitim kurumlarında spor altyapısını güçlendirme adına yapılan bu yatırımların toplam maliyeti ve okulların fiziksel gelişimine olan etkileri dikkat çekiyor. Valilik, projeyi çocuklar ve gençler için sporun önemini vurgulayarak tabana yaymayı amaçladığını ifade ediyor. Bu gelişmeler eğitim ve spor alanında Van'ın geleceğine yatırım olarak değerlendiriliyor. Yeni halı sahaların Van'a ve öğrencilerine hayırlı olması temennisiyle projenin süratle devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR