Van Büyükşehir Başkan adayı Arvas: 'Van Modeli Belediyecilik' ile örnek olacağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, "toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ederek, herkesin gıpta edeceği “Van Modeli Belediyecilik” anlayışıyla örnek olacağız" dedi.

Van 28.03.2024 17:53:09 0
Van Büyükşehir Başkan adayı Arvas:
Tarih: 28.03.2024 17:53

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, “Halkın değerlerine saygılı, belediye hizmetlerinde hızlı ve etkin hareket ederek, şehrin kültürel, tarihi, turistik değerlerini koruyarak ve bunlardan maksimum ölçüde fayda sağlayacak yatırımlar yapacağız” dedi.

Gürpınar Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hayrullah Tanış, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala ilçesinde miting düzenledi. Gürpınar Kent Meydanında düzenlenen mitinge katılan vatandaşların coşku ve heyecanı dikkat çekti.

Mitinge AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve teşkilat mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Belediyecilik konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. Van’ın yerel sorunlarının olduğunu, bunların yıllar içinde biriktiğini ifade ederek, çözümün AK Parti olduğunu söyledi. Arvas, “31 Mart 2024 tarihinde Pazar günü yapılacak yerel seçimler şehrimiz için tarihi bir fırsattır. İnşallah yeni dönemde el birliği, güç birliği, dahası gönül birliğiyle Van’ı layık olduğu düzeye taşıyacağız. Medeniyetlerin ve Doğunun vitrini olan Van’a sahip çıkarak bir kent kimliği oluşturacağız. ‘Van Modeli Belediyecilik’ ile yeni yüz yılda üreten, gelişen, değişen yeni bir Van inşa edeceğiz. Halkın değerlerine saygılı, belediye hizmetlerinde hızlı ve etkin hareket ederek, şehrin kültürel, tarihi, turistik değerlerini koruyarak ve bunlardan maksimum ölçüde fayda sağlayacak yatırımlar yapacağız. Van’ı potansiyelini kullanarak, zenginliklerini ön plana çıkaracağız. Tüm bunlarla Van’ı üretim ve ticaret merkezi yapacağımız bir model oluşturacağız. Van’da, yurt içinde veya yurt dışında Van’ın tanıtımını yapacak ya da Van’a özgü herhangi bir ürünün reklamını yapacak kişi ve kurumlara destek olacağız. Bu amaçla Van’ın marka değerini güçlendireceğiz” dedi.

 

“VAN’IN GELECEĞİNİ BU GÜNDEN İNŞA ETME BİLİNCİ OLUŞTURACAĞIZ”
‘Van Modeli Belediyecilik’ Van’ın geleceğini bu günden inşa etme bilinci oluşturacağız’ diyen Arvas, “Vatandaş odaklı, şeffaf, katılımcı, hizmet standartları yüksek, bir belediyecilik anlayışı oluşturacağız. Eser ve hizmet üreterek Van’a değerine değer katan bir süreç yöneteceğiz. Kimse kendini öteki hissetmeyecek, atlamayacağız, aldanmayacağız. Her gönüle dokunup, her sözü dinleyeceğiz. Vanlıların refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi şiar edineceğiz. Belediyenin kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak tek kuruşunu bile heba ettirmeden, milletin vergilerinden oluşan belediye bütçesini, hemşerilerimizin menfaatine olacak şekilde stratejik amaç ve hedefler doğrultusunda kullanacağız. Van ve ilçelerimizde kırsalda ve kent merkezinde yol ve su problemi olan tüm mahallelerimizde acil eylem planı oluşturarak bu ihtiyaçları hızlıca çözeceğiz. Altyapı, üstyapı, ulaşım, ekonomi, turizm, sanayi, tarımsal ve hayvancılık yatırımları ile depreme dirençli ve çevreye duyarlı kentleşmesini tamamlamış, yaşanabilir, güvenli ve mutlu yeni bir Van inşa edeceğiz. Tüm bunları yaparken şehrimizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ederek, herkesin gıpta edeceği  “Van Modeli Belediyecilik” anlayışıyla kent imajını ve dışardaki algıyı değiştireceğiz” sözlerini sarf etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR