Vali Balcı'nın Gözü Kulağı Tekstil Fabrikalarında: 50 Bin Kişiye İş Kapısı Aralanacak!

Hedef Büyük: Van'da tekstil fabrikalarında 50 bin kişiye istihdam imkanı.

Ekonomi 3.05.2024 01:53:00 0
Vali Balcı
Tarih: 03.05.2024 01:53 Güncelleme: 04.05.2024 00:29

VALİ BALCI'NIN VAN OSB ZİYARETİ

Vali Ozan Balcı, Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret ederek, yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaat alanında OSB Başkanı Memet Aslan ile birlikte incelemelerde bulundu. Yapım aşamasındaki fabrikaları yerinde gören Vali Balcı, yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Vali Balcı, elde edilen bilgilerin ışığında, "Van her alanda ilerliyor ve gelişiyor. İlimizin imarı ve ihyası ile birlikte, halkımızın huzur, refah ve esenliğine artı değer sağlamak için canla başla çalışmalarımız devam ediyor. İşsizliği azaltacak ve istihdama büyük katkılar sunacak adımlar atmaktayız. Şu anda 6 tekstil fabrikası faal durumda ve 2 bin insanımız bu fabrikalarda çalışmakta. Halihazırda inşaatı süren 4 fabrikayı ise Ağustos ayına kadar bitirerek 2 bin kişiyi daha iş sahibi yapmayı hedefliyoruz," dedi.

TEKSTİLDE 50 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ

Van'ın işsizliğine çözüm olarak gösterilen tekstil sektöründeki bu genişleme, Vali Balcı'nın belirttiğine göre, kısa süre içinde 50 bin vatandaşı istihdam etmeyi amaçlıyor. Vali, tüm bu gelişmelerde emeği geçenlere teşekkür etti ve projenin Van için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR