Vali Balcı'dan Koyunculuk Projesine Tam Destek

Van Valisi Dr. Ozan Balcı havancılıkla uğraşan vatandaşlara binlerce koyun verilerek kırsal kalkınmaya hız kazandırıldığını söyledi.

Van 22.05.2024 14:10:55 0
Vali Balcı
Tarih: 22.05.2024 14:10

GÜRPINAR'DA KOYUN OTLATAN ÇOBANLA KEYİFLİ SOHBET

Vali Ozan Balcı, Gürpınar İlçesinde arazide karşılaştığı çobanla sohbet ederek, "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" kapsamındaki koyunculuk projesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Vali Balcı, çobanla gerçekleştirdiği samimi sohbette projenin hızla ilerlediğini açıkladı.

ÇİFTÇİLERE SIFIR FAİZLİ KREDİ VE DESTEK PAKETİ

Projenin detaylarına değinen Vali Balcı, Ziraat Bankası ile yapılan protokolle çiftçilere sağlanan avantajları duyurdu. Çiftçilere, 1 yıl geri ödemesiz, 5 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi imkanı tanındığının altını çizdi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da projeyi desteklediğini belirtti.

1800 AİLEYE, 178 BİN KOYUN DAĞITILDI

Projenin şimdiye kadar yaklaşık 1800 aileye 178.000 koyun dağıttığına dikkat çeken Balcı, projenin yalnızca koyun dağıtımıyla sınırlı olmadığını, entegre bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. Mera ıslahından, hayvan hastalıklarıyla mücadeleye, sigortadan aşılama işlemlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunulduğunu açıkladı.

KOYUNCULUKTA BÜYÜK HEDEFLER: 7-8 MİLYON KOYUN VARLIĞI

Cumhurbaşkanı'nın küçükbaş hayvancılığı öne çıkaran hamlelerini takdirle karşıladığını belirten Vali Balcı, Gürpınar'daki koyunculuk projesinde de hedeflerinin büyük olduğunu ifade etti. Orta vadede koyun varlığını 7-8 milyona çıkarma hedeflerini dile getirdi.

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETEN VALİ BALCI: “ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Küçükbaş hayvancılığa verdikleri desteği sürdüreceklerini vurgulayan Balcı, veteriner, mühendis, teknisyen ve projede emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Çiftçilere ve üreticilere her zaman destek olacaklarını, onların zenginleşmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi. Allah'ın üreticilerden razı olması dileğiyle sohbetini tamamladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR