TFF, Şike Rüzgarları Arasında Vanspor'u Disipline Sevk Etti

Vanspor'un sahadan çekilmesi Türk futbolunu karıştırdı.

Van 9.05.2024 00:09:42 0
TFF, Şike Rüzgarları Arasında Vanspor
Tarih: 09.05.2024 00:09

Gelişen şike iddialarına tepki olarak sahadan çekilen Vanspor PFDK'ya sevk edildi.

TFF 2. Lig'de yaşanan şike iddiaları üzerine bir kararla sahadan çekilen Vanspor'un cezai durumu gündemi meşgul etmeye başladı. Erokspor'un U-19 takımıyla karşılaşmasında alınan tartışmalı kararla şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Vanspor, Bursaspor ile oynadığı maçın 20. dakikasında sahadan çekilmişti. Bu olayların sonucunda Vanspor'un PFDK'ya sevk edilmesi, takıma ne tür cezaların verilebileceği konusunda spekülasyonlara neden oldu.

ŞİKE İDDİALARINA SESSİZ KALAN TFF'DAN VANSPOR KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), şike iddiaları konusunda sessizliğini koruması eleştirilerin odağında yer alırken, Vanspor'un sahadan çekilme eyleminin ardından PFDK'ya sevk edilmesi futbol camiasında tartışılıyor. TFF tarafından yapılan açıklamada, Vanspor'un 04.05.2024 tarihinde gerçekleşen Bursaspor maçında müsabakayı terk ettiği gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.

VANSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ DE PFDK'NIN GÜNDEMİNDE

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt da Bursaspor maçındaki 'sportmenliğe aykırı hareketler' nedeniyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. Bu gelişme, Vanspor cephesindeki endişeleri daha da arttırdı.

VANSPOR'A VERİLEBİLECEK OLAN AĞIR CEZALAR NELER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu kurallar çerçevesinde, Vanspor'a puan silme, para cezası ve tazminat gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir. Kulübün, başlamış bir müsabakayı terk etmesi hükmen mağlubiyetle sonuçlanacak olup, takımın mevcut puanlarından galibiyet durumunda alacağı puan kadarının silinmesi söz konusu olabilir. Aynı zamanda kulüp, karşılaşmanın masraflarını ve tazminatları ödemek zorunda kalabilir. Tekrarlanan bir müsabakayı terk etme ya da çıkmama durumlarında ise takımın ligden düşürülmesi riski bulunuyor.

VANSPOR'UN PLAY-OFF VE 1. LİG HEDEFİ TEHLİKEDE Mİ?

Vanspor'un alabileceği puan silme cezası, play-off yolunda bir engel teşkil etmiyor gibi görünüyor. Ligin sonuna az bir süre kala play-off 3. Turunu garantileyen takımın sıralaması, muhtemel 3 puanlık bir silinmenin ardından dahi değişmeyebilir. Ancak bütün bu spekülasyonlar ve olasılıklar, PFDK'nın vereceği karara kadar belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR