Şemsettin Bozkurt’tan Vanlılara “Dışarıdan gelen adayları boykot edin” çağrısı

Şemsettin Bozkurt’tan Vanlılara “Dışarıdan gelen adayları boykot edin” çağrısı

Politika 12.05.2023 13:43:00 0
Şemsettin Bozkurt’tan Vanlılara “Dışarıdan gelen adayları boykot edin” çağrısı
Tarih: 12.05.2023 13:43 Güncelleme: 13.11.2023 03:08

Van Gölü TV’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu ‘Oyun Kurucu Programı’na konuk olan VOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Vanlılara çağrıda bulunarak, dışarıdan aday dayatmasına karşı çıkmaları ve sandığa gitmeyerek seçimi boykot etmeleri gerektiğini vurguladı.

‘Oyun Kurucu Programı’nda Gazeteci Yazar Ziya Türk’ün sorularını yanıtlayan VOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, kendi oturdukları apartmanlarda yönetici olarak seçilemeyecek insanların getirilip Vanlıların başına milletvekili yapıldığını söyledi.

Vanlıların ithal milletvekili adayı dayatmasına karşı çıkması gerektiğini belirten Bozkurt, tüm siyasi partilerin değerlendirmek istedikleri kadroları Van’a gönderdiğini söyledi. 

Van’a dayatılan milletvekili adaylarından dolayı kentin sorunlarının yıllardır çözülmediğini söyleyen Bozkurt, “Vanlılar öncelikle partilere şunu demeli; ‘Bizim ilimizde en az 5 yıldır yaşamayan, burada esnaf olmayan, benim taziyeme gelmeyen, caddemi, sokağımı bilmeyen insanlar olmasa ben bunları kabul etmiyorum’ demeli” diye konuştu.

“İDEALİST OLMAYAN, BİR ŞEY TALEP ETMEYEN, TALEPKAR OLMAYAN İNSANLAR MİLLETVEKİLİ YAPILIYOR”

Van’ın yıllardır devam eden sorunlarına çözüm bulmayan insanların haya etmeden yeniden aday olduğunu söyleyen Bozkurt, “Şu anda milletvekili adayı olmaya çalışanlar ve son 10 yıldır milletvekilliği yapmaya çalışanlarda eğer milyonda bir ar damarları var ise, tekrar gelip Van’da aday olmamalıdırlar. Milletvekili olacaklar, Vanlılara 10 yıl önceki vaatleri yeniden sıralayıp oy istemeyecekler mi? Biz vatandaşlık ödevlerimizi iyi çalışmıyoruz. Ödevlerimizi iyi çalışmadığımız için bizim gibi yöneticiler gelip, bizi yönetmeye çalışıyor. 10 yıl önce vekil olanlar, çevre yolunu yapacağız demediler mi? Çevre Yolu hala orta yerde durmuyor mu? Bize otogar yapacaklarını söylemediler mi? Hala orta yerde durmuyor mu? Bize tramvay yapacaklarını söylemediler mi? Bize stadyum yapacaklarını söylemediler mi? 10 yıldır vekillik yapanlar bostan korkuluğumu? Ben olsam ar ederim. Çeker giderim. Hiçbir sorunu çözememişsiniz. Van’ın trafik sorunu felç, Van’da işsizlik sorunu had safhada. Hiçbir vekile ulaşamıyorsunuz. İnsan tekrar aday olmak için hayâ eder. Siyaseti araç olarak değil, amaç olarak görmekten kaynaklanıyor. Partilerin genel merkezlerinin de siyaseti amaç olarak görmesinden kaynaklanıyor. İdealist olmayan, bir şey talep etmeyen, talepkar olmayan insanlar maalesef milletvekili yapılıyor. Toplumda karşılığı olan, esnaf olan, tanınan, insanlarla iç içe olan, toplumda karşılığı olan insanlar milletvekili yapılmıyor. Bu insanlar vekil yapılmadığı için bu sorunlarımız çözülmüyor. Bir sürü yalan- dolan siyaseti yapılıyor. Hepsi soyut şeyler ve yalan. Van’ın bütün sorunları orta yerde duruyor” dedi.

“MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ İHALE KOŞTURMANIN PEŞİNDELER”

Biat eden, hiçbir irade beyanında bulunmayan, hayatı genel başkanının iki dudağı arasında olan kişilerin aday gösterildiğini vurgulayan Bozkurt, “Partilerin tümü biz Türkiye’yi demokratikleştireceğiz diyorlar. Siz önce kendiniz demokrat değilseniz, kendinizi demokratikleştirmemişseniz, nasıl Türkiye’yi demokratikleştireceksiniz? Tepeden adam seçiyorsunuz. Kendinize göre adam seçiyorsunuz. Biat eden, sizden habersiz tuvalete gitmeyen, hiçbir irade beyanında bulunmayan, hayatı genel başkanının iki dudağı arasında olan elemanlar seçiyorsunuz. Genel başkanın söylediğinin dışında bir şey söylemeyen insanlar seçiliyor. Ben Van’ın milletvekili olsam hayâ ederim. Burada oturmam. Çekip giderim. Yapılıp, yapılmaması önemli değil. Meclisin önünde yatar, kalkarım çevre yolunu yaptırırım. Kuskunkıran Tüneli’nde 20 yıldır tek tüp tünelle ulaşım sağlanıyor. Mevcut milletvekilleri ihale koşturmanın peşindeler. İhalelerden, işçilerden komisyon almanın peşindeler. Yazık günah değil mi? Bu durum partilerin kendi içindeki demokrasiyi işletememelerinden kaynaklanıyor. Benim caddemi, sokağımı bilmeyen bir insan, beni tanımayan bir insan, bir gün gelip ben sizin milletvekilinizim diyor” diye konuştu.

“TANIDIKLARI İNSANLAR EĞER VEKİL YAPILMAZSA, SEÇİMİ BOYKOT ETMEK DAHİL, BÜTÜN VATANDAŞLIK HAKLARINI KULLANSINLAR”

Vanlılara çağrıda bulunan ve siyasetçilerin demokrasi, hak, hukuk, şeffaflık, hikayelerine inanmamalarını isteyen Bozkurt, “Buradan bütün Vanlı hemşehrilerimize sesleniyorum. Siyasetçilerin demokrasi, hak, hukuk, şeffaflık, hikayelerine inanmayın. Çünkü pratikleri ortadadır. Kendi kentinde, kenti sokağında, kendi caddesinde bildiği, tanıdığı insanlar eğer vekil yapılmazsa, seçimi boykot etmek dahil, bütün vatandaşlık haklarını kullansınlar. Buna itiraz etsinler. Partilerde yöneticilik yapan Vanlı insanlarımıza sesleniyorum. Bu vebal ve günah sizlerindir. Ankara’dan, İstanbul’dan birilerinin getirilip Van’da, ‘Bu sizin ağabeyinizdir. Sizin başınızda milletvekili olacak’ demeleri kadar anti demokratik bir şey yok. Bu gelen insanların da milyonda bir kadar kendilerine ne özgüveni, ne de saygısı vardır. Çünkü caddesini, sokağını, ölümünü, taziyesini bilmeyen insan gelip burada benim ne vekilliğimi yapacak. Bizim hangi vekilimiz Van ile ilgili kaç tane önerge vermiş. Bu nu hem iktidar, hem muhalefet partisine söylüyorum. Burada vatandaşın iradesi çok önemlidir. Bu operasyonlar, bu ameliyatlar sadece Van’ın üzerinde yapılıyor. Tüm siyasi partiler rahatlıkla ne kadar değerlendirmek istedikleri kadroları var ise, Van’a gönderin, Van idare edecek diyor. Hiçbir ilde böyle bir şey yok. Van’dan seçilip gidiyorlar, Van kendi problemleriyle baş başa kalıyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİ BOYKOT EDİP, SANDIĞA GİTMEMELİLER” 

Van’ın sorunlarını çözecek, gerçekten halkın içinden gelen insanların aday gösterilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, “Vanlılar öncelikle partilere şunu demeli; ‘Bizim ilimizde en az 5 yıldır yaşamayan, burada esnaf olmayan, benim taziyeme gelmeyen, caddemi, sokağımı bilmeyen insanlar olmasa ben bunları kabul etmiyorum’ demeli. Bunlar bize vekillik yapamazlar. Çünkü benim 10 yıldır trafik sorum devam ediyor ve her geçen gün kangrenleşiyor. Genç işsizimiz her geçen gün artıyor. Çevre yolumuz yıllardır bitmiyor. Bu sorunlarımızı çözecek, gerçekten halkın içinden gelen insanlar aday gösterilmeli. Demokrasi yerellikten geliyor. İnsanlara aday dayatması yapmak, dünyanın en büyük faşizmidir. Kendi apartmanında yönetici olarak seçilemeyecek insanlar, getirilip başımızda milletvekili yapılıyor. Bu insanları göremiyoruz. Bu partilerin çevresinde yöneticilik yapmaya çalışan insanların çoğu, toplumdan dışlanmış, bir yerde tutunamamış, mesleki olarak, kariyer olarak tutunamamış insanların çoğun siyasi partilerin çevresinde çöreklenip, siyasi partilerde kendileri gibi insanlar seçmeye çalışıyorlar. Çok ciddi sıkıntılarımız var. Namuslu insanları karalayıp, bir yere gelmelerine engel oluyorlar. Çünkü kendileri gibi insanların gelmelerini istiyorlar. Kariyerli insanları, halk için bir şey isteyenlerin oralara gelmelerini istemiyorlar. Kendi kalitelerinde insanlar istiyorlar. Burada vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Vatandaşlık ödevimizi iyi bilmeliyiz. Bu tür insanlara mahal vermemeliyiz. Boykot etmeli ve sandığa gitmemeli” dedi.


YAZARLAR