Tarih: 07.04.2023 16:18

Ortodontik Tedaviler Ne Amaçla Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Ortodonti, çapraşık, yamuk ve birbiriyle uyumsuz dişlerin uyumlu olmasını teşhis edip tedavi sürecini belirleyen ve tedavisini gerçekleştiren uzmanlık alanıdır.

 

Birçok çocuk ve yetişkin, iyi sıralanmamış dişler ve dişlerin kapanış problemlerine bağlı olarak hem estetiksel anlamda hem de çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonel konularda bazı problemler yaşamaktadır. Düzenlenmemiş dişler ve doğru konumda olmayan çeneler bu problemlerin kaynağını oluşturur. Bu noktada ortodontik tedavilere ihtiyaç duyulur.

 

Alt çenenin önde ya da geride olması gibi bozukluklar hastanın yaşı göz önünde bulundurularak tedavi yöntemine karar verilir. Hasta henüz gelişim çağında ise ve alt-üst çene yapısının geride olması durumu mevcut ise ortodontik teknikler ile tedavisi mümkündür. Eğer hasta yetişkin bir birey ise, iskeletsel bozukların tedavisi ortodonti ve cerrahi işbirliği ile gerçekleştirilebilir.

 

Uzun süre biberon ve yalancı emzik kullanmış olmak, parmak emmek ya da tırnak yemek gibi yapılmaması gereken ve alışkanlık oluşturmuş durumlar ortodontik bozukluklara sebebiyet verebilir. Bunların yanı sıra ortodontik sorunlar, doğuştan olabileceği gibi genetik yatkınlığa bağlı olarak da gelişebilir.

 

Ortodontik tedaviler, yalnızca estetik kaygısı taşımayıp, ileride karşılaşılması mümkün olabilecek diş eti hastalıklarının önüne geçilmesine, çene eklemindeki problemlerin önlenmesine, çiğneme işlevselliğinin sağlanmasına ve konuşma bozukluğu olan bireylerin bu probleminin gidermesini de amaçlar.

 

Ortodontik tedaviler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —