Lazer Kesim Makinesi Ne İşe Yarar?

Lazer kesim makineleri birçok alanda üretim faaliyetlerinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Kalıp ihtiyacını ortadan kaldırarak maliyetleri düşüren bu makineler, kısa zamanda büyük işler yapmayı mümkün kılıyor. Hem bireysel hem de e

Yaşam 21.06.2022 21:11:00 0
Lazer Kesim Makinesi Ne İşe Yarar?
Tarih: 21.06.2022 21:13

 

Lazer kesim makineleri birçok alanda üretim faaliyetlerinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Kalıp ihtiyacını ortadan kaldırarak maliyetleri düşüren bu makineler, kısa zamanda büyük işler yapmayı mümkün kılıyor. Hem bireysel hem de endüstriyel kullanım için uygun olan bu makineler cutting machine olarak da biliniyor.

Lazer Kesim Makinesi Nedir?

Çeşitli materyalleri lazer ışınları yardımıyla kesen cihazlara lazer kesim makinesi deniyor. Bu makinelerin kesebildiği malzemeler oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Örneğin; cam, pleksi, ahşap ve metal bunların başında geliyor.

Fiber lazer kesim makinesi ayrıca malzemeleri yakmak, kazımak, şekillendirmek için de kullanılıyor.

Makinenin içerisinde metal veya cam tüp bulunuyor. Bu kaynağa elektrik verilerek ışın oluşması sağlanıyor. Bu ışın, istenilen bölgeye mercekler ve aynalar vasıtasıyla aktarılıyor. Kesim işlemi bu şekilde gerçekleştiriliyor.

Lazer Kesim Makinesi Özellikleri

Cutting machine yani lazer kesim makinesi neredeyse tüm sertlik düzeylerini destekliyor. Her türlü malzeme üzerinde rahatlıkla işlem yapabiliyor. Bu makineler temelde 5 parçadan meydana geliyor:

  • Hareketli motor
  • Vakum, güç kaynağı ve soğutma motoru
  • Kontrol kartı
  • Makina gövdesi
  • Lazer kaynağı

Lazer kesim ile ilgili daha fazla bilgi için MVD firmasının web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Yüksek kaliteli ve modern lazer kesim hizmetlerinin adresi olan MVD, bu alandaki ihtiyaçları yenilikçi çözümleriyle karşılıyor. Gelişmiş lazer kesim makineleriyle standart dışı üretim faaliyetlerinde kolaylık sağlayan MVD, çeşitli alanlarda firmaların ilk tercihi oluyor.


Anahtar Kelimeler: Lazer Kesim Makinesi Yarar?

YAZARLAR