Gürpınar Belediyesi 7 sokağı baştan sona yeniliyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi 'Prestij Cadde Projeleri' kapsamında 7 sokağı baştan aşağı yenileme çalışmalarına başladı.

Van 1.06.2023 17:25:26 0
Gürpınar Belediyesi 7 sokağı baştan sona yeniliyor
Tarih: 01.06.2023 17:25

İlçe merkezinde bulunan ve ilçenin en önemli 7 sokağı, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış öncülüğünde Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan proje sayesinde estetik bir görünüm kazanacak.

Proje kapsamında doğal gaz ve fiber optik hatlar ile altyapısı tamamlanan sokaklarda yaya kaldırım yolu, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Yol boyunca ağaç, ağaççık ve çalı grubundan bitkilerle zenginleştirilecek sokaklar ayrıca dekoratif taşlarla ilçenin dokusuna uygun peyzaj çalışmaları yapılacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kent yaşamına uygun prestij sokaklar ve yaşam alanları inşa ettiklerini belirtti.

Çalışmanın titizlikle hazırlandığını ve kısa bir süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Tanış, “İlçemizin her mahallesinde ve her köşesinde verdiğimiz hizmetlerin devamı olarak bugünde ilçe merkezimizde bulunan 7 sokağımızı baştan aşağıya yenileyerek en güzel hizmeti vermeye devam ediyoruz. Altyapı çalışmalarının ardından ekiplerimiz şimdi de üstyapı çalışmaları ile sokakları güzelleştiriyor. Daha önce yaptığımız hastane ve okullar bölgesi yolundan farklı olarak burada asfalt yerine dekoratif taşlar kullanacağız. Peyzaj ve aydınlatma çalışmalarıyla ilçemizin hak ettiği yeni görünümü kısa sürede hayata geçireceğiz. Şimdiden ilçemize, esnafımıza ve sokak sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR