Tarih: 04.07.2020 22:50

Diş Teli Fiyatları

Facebook Twitter Linked-in

Dişleri çarpık olduğu için diş telleri almayı düşünen hastalar Diş teli fiyatları hakkında bilgi edinme aşamasına geçerler. Diş telleri fiyatları her yıl Türk Diş hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Bu ortodontik fiyat listesi, açısal diş yapısı, braketlerin montajı, düşen braket konstrüksiyonu, takviye tedavisi, hızlı maksiller genişleme ve KDV dahil ve KDV hariç fiyat bilgilerini içeren diş telleri içerir. Bu fiyatlar zorunlu fiyat uygulaması değil, önerilen tedavi ücretleridir. Her doktor kendi belirlediği dental cihaz uygulama maliyetini uygulayabilir.

Diş teli fiyatları dolardaki artışın bir yansıması olarak son yıllarda artmıştır. Bununla birlikte, maliyet artışın ana nedeni olarak bilinmelidir. Herkesin farklı bir diş problemi olduğundan, kişiselleştirilmiş fiyat bilgileri ancak net bir incelemeden sonra mümkündür. Ancak, fiyat aralığı son yıllarda 2500tl ile 7500tl arasında değişmektedir. Tek çene fiyatları her zaman çift çene fiyatının yarısı değildir.

Diş teli fiyatını etkileyen faktörler:

1.            Braket ve destek malzemesinin özellikleri

2.            Tek ve çift çene yapısı

3.            Eğri diş sayısı

4.            Ayrılmış dişler ve aralarındaki mesafe miktarı

5.            Sakızlı smiley, dişeti normal seviyelerden daha yüksektir

6.            Çene önde ve arkada

7.            Dar damak ve çene gibi yapısal kusurlar

Malzemenin türüne göre metal, porselen braket veya şeffaf plak işlemleri kullanılır. Diğer parantezlerin fiyatı hesaplanırken, tek veya çift çenede kullanılır. Ucuzdan pahalıya kadar olan malzemeler:

•             Metal destek

•             Porselen ayraç (görünmez ayraç)

•             Şeffaf plak

Sadece bir diş olsa bile, bu diş tüm çenenin sırasını etkileyecektir, böylece çene ve diş telleri en periferik dişlerden başlayarak yerleştirilmelidir. Çoğu durumda, aynı çeneye sahip bir diş veya daha fazla dişe sahip olmak, diş telleri hesaplamasının sonucunu etkilemez. Tek çeneler için ayraç fiyatları çoğunlukla 2500-5000 tl ve çift çeneler 4500-7500tl arasındadır. Şeffaf diş teli fiyatları ise daha pahalıdır.

Çarpık dişlerin miktarı çok yüksekse, dişler daha fazla eğimli, daha yüksek, daha fazla veya daha az eksik olabilir, standart pozisyondan uzakta çok fazla diş varsa fiyat değişebilir. Bazen yıllar önce çekilen bir diş veya diş ve dişleri bastırmak için diğer dişler, diğer dişleri sıkıştırmak için ekstra diş bu sonuçları üretebilir.

Ek olarak, dişler birbirinden çok ayrı ise, tedavi süresinin uzaması ve prosedür sayısındaki artışa bağlı olarak parantezlerin fiyatı artar. Bazı durumlarda, çıkık miktarı mevcut dişler tarafından fiziksel olarak kapatılamazsa, diş tellerinin tedavisinde dişli bir boşluk bırakılır ve ortodontik tedavinin bitiminden sonra, boş protezlere eklenebilir. İmplant fiyatı ve uygulaması parantez hesaplamasına dahil değildir.

Çenenin gerçek pozisyonunun arkasında ve önünde olması, çıkık miktarına bağlı olarak maksillofasiyal cerrahinin göstergesidir. Bununla birlikte, hafif vakalarda, parantezlerle büyük ölçüde düzeltilebilir.

Daha şiddetli vakalarda cerrahi tedavi görmek istemeyen hastalar ortodontik tedaviyi tercih edebilir. Bununla birlikte, sonuç %100 pürüzsüz bir çene yapısı sağlamaz, ancak bir miktar iyileşme hastayı tatmin edebilir veya çene cerrahisinden önce, ilk tedavi diş tellerinin tedavisini düşünebilir. Çene sorunları 24 aya kadar süren diş diş telleri gerektirir. İşlem sayısı ve malzeme değişikliği gereğinden fazla olduğundan, parantez fiyatına paralel olarak maliyet ve çaba artar. Diş telleri hesaplamasında tahmin edilmesi zor olan veriler, yalnızca muayene fiyatının bir sonucu olarak belirlenebilir.

Çene, palatal stenoz tedavisi maksillofasiyal cerrahi ile ilk tedavi edilmelidir. Diş telleri hala bir miktar iyileştirme için uygulanabilir. Daha kolay bir tedavi süreci içinse şeffaf diş teli tercih edilebilir.

Tek çene veya çift çene tedavisi hastalar tarafından tercih edilse bile, optimum çiğneme, estetik gülümseme tasarımı, üst çenenin biraz önde olması gerekir, sakızlı gülümseme diş yapısı düzeltmesi daha teknik sorunlardır. Ortodonti uzman doktoru ve hastasının yaptığı planlama ile sonuca varmalıdırlar.

Kaynak:  https://www.periodent.net/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —