DİJİTAL AJANS HANGİ HİZMETLERİ SUNAR?

Reklamcılık insanlığın varoluşundan bu yana gelmiş dünyanın en eski mesleklerinden biridir. İlk reklamın bir ayak izi olduğunu düşünürsek reklam, milatlar öncesinden beri var olan, insan beyninin yaratıcılık sınırlarını zorlayarak

Bilim ve Teknoloji 25.11.2022 15:36:00 0
DİJİTAL AJANS HANGİ HİZMETLERİ SUNAR?
Tarih: 25.11.2022 15:38

 

Reklamcılık insanlığın varoluşundan bu yana gelmiş dünyanın en eski mesleklerinden biridir. İlk reklamın bir ayak izi olduğunu düşünürsek reklam, milatlar öncesinden beri var olan, insan beyninin yaratıcılık sınırlarını zorlayarak basite indirgenmiş fakat ihtiyaç olmak durumundan hiç çıkmamış hayati bir gereksinim denilebilir. Günümüzdeki ürün ve hizmet popülasyonunun hızlı artışı sebebiyle reklam, paha biçilemez bir ihtiyaç haline gelmiş, vazgeçilemez olan reklamın bugün işlendiği ve piyasaya girmeden önceki şeklini almasını sağlayan ajanslar bugün farklı fonksiyonlar göstererek her reklam mecrasına hizmet sağlayan duruma gelmişlerdir. Butik ajanslar, halkla ilişkiler ajansları, sosyal medya ajansları gibi birçok farklı türde ajans vardır. Ajans türlerinden biri de dijital ajanslardır. Dijital ajans nedir, ne değildir, hangi hizmetleri sunar aşağıda detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

İnsanların insanlar arasındaki etkileşimin zirve noktası çevrimiçi kanallardır. Sosyal medyayla sağladığımız etkileşim imkanı son derece aktif, dinamik ve hareket manevrasını hiç kaybetmeyen adeta uyumayan bir dünya halindedir. Bu noktada reklamlar, geleneksel yayın organlarındaki görünürlüğünü büyük noktada kaybetmiş, çevrimiçi ortamda ise sahneye hiç olmadığı kadar parlayarak çıkmıştır. Dijital ajansların önemi bu sebeplerden giderek artmaktadır.

Dijital ajanslar bu noktada devreye girerek reklamı adeta zihnin, yaratıcılığın topraklarından çıkararak bir kuyumcu gibi işlev görürler. Büyük küçük demeden artık tüm işletmeler reklam bütçe yüzdelerinin büyük kısmını dijital mecraya ayırmaktadır. Dijital ajanslar başta web siteleri ve tasarımları olmak üzere arama motoru optimizasyonu, çevrimiçi reklam kampanyaları ve dijital pazarlama gibi dijital mecra reklam kanallarını kullanarak bu alanlara reklam sağlama hizmeti sunarlar.

Dijital ajansların sunduğu tüm bu hizmetler etkileşimi artırmakla birlikte tüketici verilerini net bir şekilde tutup arşivleyebildiği için önemli bir kaynak oluştururlar. Daha sonraki dönemlerde dijital ajanslardan yararlanan markaların bir değer yaratması böylelikle kolaylaşır, ölçülebilir olmaları bir sonraki adımın ne olması gerektiğini direkt söyler.

Daha fazla bilgi için https://www.bigbang-digital.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.


YAZARLAR