DEM Partisi Van'da Suya Ceza Gibi Zam: Yüzde 35 Oranında Fiyat Artışı Şoku!

DEM'li Van Büyükşehir Yönetiminin ve DEM'li meclis üyelerinin 9 İlçeye Yüzde 35'lik İntikam gibi su zammı yapmasına AK Parti Van İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Van 25.05.2024 16:01:00 0
DEM Partisi Van
Tarih: 25.05.2024 16:01 Güncelleme: 27.05.2024 02:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

DEM Partisinin Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasının ardından, Van halkına yönelik aldığı kararlar kamuoyunda tepki oluşturuyor.

VAN'DA SUYUN İNTİKAMI: DEM'DEN YÜZDE 35 ZAM!

AK Parti Van İl Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM Partili yönetiminin ve meclis üyelerinin, 9 ilçenin su tarifesine yüzde 35 zam yapmasına tepki gösterdi. Basın açıklaması yaparak, halkın bu zam kararıyla adeta cezalandırıldığını ifade ettiler.

VAN'I YAKIP YIKANLAR ŞİMDİ DE CEPLERİ YAKIYOR

AK Parti tarafından yapılan açıklamayla, DEM Partililerin, Belediye Başkanlığı'nı kazandıktan sonra Van halkına karşı intikamcı bir tutum sergiledikleri belirtildi. Öncelikle mazbata aldıkları dönemde şehri yakıp yıkma eylemleriyle gündeme gelen yönetimin, göreve geldikten sonra kıyım politikası yürüttüğü vurgulandı. Belediye çalışanlarının bir kısmının işten çıkarıldığı, adeta bir işçi kıyımı yapıldığı dile getirildi.

DEM'Lİ BELEDİYE SU FİYATLARINDA İNDİRİM YERİNE ZAM TERCİH ETTİ

DEM'li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin VASKİ'nin, 9 ilçedeki indirimli su fiyatlarına zam yapılmasını sağladığı bildirildi. Yapılan zamla birlikte, indirimli satılan suyun fiyatları, diğer ilçelerdeki indirimsiz tarife fiyatlarına yükseltildi.

AK PARTİ İNDİRİM TEKLİFİ VERDİ, DEM PARTİ ZAM YAPTI

AK Parti'nin, meclis toplantısında 4 ilçede uygulanan indirimsiz su fiyatlarının, diğer 9 ilçede geçerli olan indirimli tarifeye çekilip yüzde 25 indirim yapılmasına yönelik önerisi, meclis tarafından oy birliğiyle Tarife Komisyonuna gönderildi. Ancak, toplanan tarife komisyonu AK Parti'nin teklifinin aksine hareket ederek, daha önce indirimli suya sahip olan Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Özalp, Saray, Muradiye ve Çaldıran gibi ilçelerdeki abonelere yüzde 35 zam yapılmasını önerdi. DEM Partili Meclis üyeleri de AK Parti Grubunun indirim önergesini reddedip, indirimli 9 ilçenin su fiyatlarının yükseltilerek eşitlenmesine karar verdi.

SU FİYATLARINDAKİ YÜZDE 35'LİK ZAM KARARINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Su zammı ile ilgili sert tepki gösteren AK Parti Van İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Dem Parti'den 9 ilçede suya % 35 zam. 

31 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti Vanlılardan adeta intikam alıyor. 

Mazbata öncesi şehri yakıp yıkan parti mazbata sonrası ilk iş olarak belediye çalışanlarının bir kısmını kayyum döneminde ile girmişler diye işten çıkardı. 

İkinci iş olarak VASKİ tarafından 9 ilçede uygulanan indirimli su fiyatlarını Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde indirimsiz tarife fiyatına getirerek zam yaptı. 

Geçen haftalarda AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan "4 ilçemizde indirimsiz satılan su fiyatlarının 9 ilçemizde uygulanan indirimli tarifeye getirilip %25 indirim yapılması" teklifi mecliste oybirliğiyle tarife komisyonuna havale edilmesine rağmen, toplanan komisyon tam aksi bir karar alarak, indirimsiz su içen ilçelere Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Özalp, Saray, Muradiye ve Çaldıran'da ki abonelere % 35 zam yaptı."

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Partisi ' : Yüzde Oranında Fiyat Artışı !

YAZARLAR